1+1 запросив на роботу людей, що звільнилися з Lenta.ru через путінську цензуру

Команда "1+1" висловила солідарність зі звільненими, закликала до цього українських колег - а також запросила звільнених російських колег на роботу в разі такого бажання. Наводимо звернення українського телеканалу:

"Дорога редакціє lenta.ru

Ми, канал 1+1, віримо, що свобода слова - одна з базових цінностей в сьогоднішньому світі. Ми відстояли своє право працювати журналістами і честь професії в непростій боротьбі. І ми, як ніхто інший, розуміємо, як вам може бути складно сьогодні.

Ми хочемо підтримати вас у вашому праві на професію, а росіян - у праві чути і бачити правду.

Сьогодні ми розпочинаємо безстрокову акцію на підтримку свободи слова в Росії.

Після звільнення редакції lenta.ru за висвітлення подій в Україні, закриття інших інформаційних сайтів, блогів в ЖЖ, переслідуванні телеканалу “Дождь” - ми не можемо залишатися осторонь.

Відкриття цієї сторінки - це лише перший крок.

За ним будуть інші. Ми також закликаємо українських, російських і журналістів з інших країн висловлювати підтримку колегам. Для початку - лайком цієї сторінки.

Втратити роботу - це не найбільша трагедія , втратити журналістську честь - це проблема. Ви цього не зробили.

Завдяки Галині Тимченко, Юлії Міндер і команді lenta.ru, росіяни мали можливість в повному обсязі стежити за подіями останніх місяців в Україні. Знаємо, це було непросто. Спасибі за правду і вашу стійкість.

Якщо хтось з команди lenta.ru розглядає можливість переїзду в найближчу вільну країну, будемо раді бачити вас в нашій команді - ми цінуємо професіоналів і у нас працюють найкращі.

З цих булижників мирних громадян відбувся Майдан, який боровся за нашу і вашу свободу. Коли ми - єдині, ми - непереможні. "

Нагадаємо, услід за головним редактором з "Lenta.ru" через цензуру звільняється весь колектив.

Під заявою стоять підписи 69 співробітників видання.

солідарність цензура змі

Знак гривні
Знак гривні