Солідарність працює: французького журналіста забрали з рук путінушок

Озброєні люди, які раніше штурмували бази зберігання пально-мастильних матеріалів у Сімферополі (Крим), відпустили утримуваного ними в заручниках французького журналіста телекомпанії Canal+ Девіда Жефріона.

Про це повідомила ТЕКСТАМ Оксана Винничук, яка брала участь у зусиллях з визволення журналіста.

Від Жефріона вимагали віддати флешку з відзнятим матеріалом про "кримську самооборону" та її штурм.

Переговори із кримськими самооборонцями вів Юрій Луканов. Задіяли Міжнародну федерацію журналістів та Європейську федерацію журналістів, які зверталися до Кримського парламенту по телефону.

Але з парламенту нашим зарубіжним колегам відповіли, що вони хоча знають про випадок затримання, але нічого не можуть зробити, бо "самооборона - це іноземні громадяни"... Тобто, Кримський парламент визнає, що на території АР Крим беруть людей у заручники інші іноземні громадяни (!). І це було сказано Міжнародній федерації журналістів (!)

Впродовж часу, поки французького колегу утримували - були поряд інші колеги: два журналісти з Японії, знімальна група з Австралії, кримські колеги із Центру журналістських розслідувань, активісти із Крим SOS. Разом - близько 10 осіб.

І СПІЛЬНІ ЗУСИЛЛЯ ДАЛИ ПОЗИТИВНИЙ РЕЗУЛЬТАТ!!! СОЛІДАРНІСТЬ - ПРАЦЮЄ!!!

Отже, якщо раптом треба - дзвоніть у приймальню спікера Кримського парламенту - Володимира Константінова -
+ 380 652 62 00 21 + 380 652 54 42 55 + 380 652 54 59 60 speaker@rada.crimea.ua

Раніше французького журналіста телекомпанії Canal+ Девіда Жефріона затримано озброєними людьми після штурму бази зберігання пально-мастильних матеріалів у Сімферополі (Крим).

Про це написав заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Більшості наших колег, у тому числі й знімальній групі ATR, вдалося втекти, але в руках невідомих озброєних осіб опинився французький журналіст із Каналу плюс", - повідомила вона.

За даними Буджурової, люди, які взяли його в заручники, обіцяють відпустити журналіста в обмін на знятий ним матеріал, який іноземець встиг передати колегам.

"Ми відвезли флешку, але французького журналіста видати відмовилися й зараз везуть на територію військкомату в Сімферополі, де знаходиться якийсь штаб", - заявила Буджурова.

крим криза росія

Знак гривні
Знак гривні