Меджліс просить ввести в Крим миротворчі війська ООН

Меджліс кримськотатарського народу звернувся до міжнародного співтовариства з проханням ввести на територію Криму миротворчі сили ООН. Про це йдеться у зверненні Меджлісу кримськотатарського народу до ООН , ОБСЄ , Раді Європи , ЄС , парламентів та урядів держав "Про деескалацію ситуації на Кримському півострові".

"У сформованій ситуації і з метою запобігання масштабній гуманітарній та соціальній катастрофі, наслідки якої стануть трагічними для всіх людей, незалежно від їх національності, Меджліс кримськотатарського народу звертається до всіх міжнародних організацій, парламентів та урядів держав із закликом негайно розглянути можливість введення на територію Криму миротворчих сил ООН", - йдеться у зверненні.

У Меджлісі відзначають, що прийняті вчора рішення Верховної Ради АР Крим послужили новим чинником ескалації напруги в кримському суспільстві.

"Розширення присутності на півострові російських військ, що здійснюється на тлі надмірної активізації так званих "народних дружинників" і "загонів самооборони", що перешкоджають діяльності журналістів і дипломатів, недопущення до Криму спостерігачів ОБСЄ свідчить про те, що ситуація в будь-який момент може перейти у вкрай небезпечну стадію, безпосередньо загрожує безпеці та життю людей", - пояснюють в Меджлісі.

Нагадаємо, ВР Криму під окупацією росіян проголосувала за приєднання до Росії - а вже на 16 березня призначено референдум, на якому планують набрати, як це прийнято в Росії, 146%:

ООН заявило про незнання референдуму в умовах окупації, коли на територію не допускають міжнародних спостерігачів.

крим криза росія

Знак гривні
Знак гривні