Путін відкликав війська після навчань, але незрозуміло, звідки

Втім, розслаблятися дуже рано, це може бути відволікання уваги: в повідомленнях ідеться про війська Західного та Центрального військового округу, однак Росія прямо нічого не каже ані про Крим, ані про східні кордони України. Нагадаємо, вчора (сьогодні вночі за українським часом) відбулося засідання Радбезу ООН, яке одностайно засудило військову агресію Росії в Україні.

В ході Радбезу ООН представник Росії Чуркін пробував говорити про начебто захоплення Києво-Печерської лаври та про "Шушкевича, який співпрацював із Гітлером і є їхнім героєм", але ніхто на це не повівся.

Президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації. Про це повідомив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

Зі слів Пєскова, напередодні після того, як Путіну як верховному головнокомандувачу ЗС РФ було представлено доповідь про успішне проведення навчань, він "віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації".

"В цілому, в рамках раптової комплексної перевірки боєготовності військ і сил Західного і Центрального округів і ряду родів військ Збройних сил були залучені 150 тисяч військовослужбовців, задіяно до 90 літаків, 120 вертольотів, 880 танків, 80 кораблів і судів. Такі маневри для сучасної російської армії стали вже традиційними", - пише Ітар-ТАСС.

крим криза росія

Знак гривні
Знак гривні