Морпіхи ЧФ блокують українських прикордонників водночас із появою диктатора в Росії (ФОТО, ВІДЕО)

Прямий ефір російського каналу 24, де відбувається прямий ефір втеклого Януковича.

30 озброєних людей заблокували загін морської охорони Державної прикордонної служби в Севастополі (Крим) - прикордонники ідентифікували даних осіб як військовослужбовців 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес -служби Держприкордонслужби, яку цитують Українські Новини.

"Вранці 28 лютого відбулася спроба блокування Севастопольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України . Близько 30 озброєних осіб, які не представилися, на чотирьох автомобілях прибули до Севастопольський загін морської охорони" , - сказано в повідомленні.

Військові Росії розташувалися перед КПП загону та оточили всі підступи, на висотах навколо загону розміщені снайпери.

Пізніше до КПП прибув керівник групи російських військовослужбовців Олександр Толмачов, який заявив про те, що його підлеглі виконують вимоги постанови якоїсь "Ради Безпеки Криму" про "недопущення захоплення зброї" якимись "екстремістами".

Держприкордонслужба відзначає, що після переговорів з командиром загону російські військовослужбовці відійшли на 25 метрів від КПП і ведуть спостереження. Снайпери залишаються на висотах.

Крім того, ракетний катер ЧФ Росії "Івановець" зупинився на відстані 5 -ти кабельтових від берега на рейді Балаклавської бухти нібито через поломку двигуна.

Держприкордонслужба також інформує, що в п'ятницю в ході охорони державного кордону постом технічного спостереження було відстежено переліт з Керченського напрямку на висоті до 1 кілометра більше 10 російських військових вертольотів в Україні .

Відомство підкреслює, що на аеродромі "Кача" було оформлено три вертольоти, щодо яких була подана відповідна заявка ЧФ Росії, а інші вертольоти, які перетнули держкордон, порушили вимоги відповідних двосторонніх угод:

Саме зараз у Ростові-на-Дону обшукують журналістів перед прес-конференцією втеклого Януковича.

До будівлі пройти можна тільки після ретельного огляду особистих речей. Зокрема, співробітники правоохоронних органів просять журналістів викидати всі зайві предмети, зокрема одного з журналістів попросили викинути яблуко, пояснюючи це тим, щоб випадково його не кинули в Януковича.

антимайдан кримінал крим кремль сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні