Аваков заявляє про збройне вторгення Росії

Він підтвердив, що солдати - російські: "Аэропорт Бельбек. Заблокирован военными подразделениями флота РФ... военные в камуфляже и с оружием без опознавательных знаков, но не скрывающие своей принадлежности."

Аваков обвинувачує Росію в збройному вторгненні в Крим.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, пишуть Українські Новини.

"Те, що відбувається, оцінюю як збройне вторгнення й окупацію. У порушення всіх міжнародних договорів і норм. Це пряма провокація збройного кровопролиття на території суверенної держави Крим", - заявив Аваков.

З його слів, аеропорт "Бельбек" у Севастополі заблоковано військовими підрозділами флоту Росії.

"Всередині аеропорту перебувають військові й прикордонники України. Зовні - військові в камуфляжі і зі зброєю без розпізнавальних знаків, але не приховують своєї приналежності. Аеропорт не працює. На зовнішньому периметрі пости МВС України. Збройних сутичок поки немає", - повідомив Аваков.

У свою чергу, за інформацією міністра, в аеропорт Сімферополя близько півночі група в цивільному, близько 100 людей, що назвалася козачою сотнею, перебравшись через огородження на територію аеропорту вийшла на поле аеродрому.

"Силами внутрішніх військ і міліції ці люди були відтиснуті спочатку в будівлю аеропорту, а потім і зовсім за територію. Зброя не застосовувалася. Район аеропорту був залишений "козаками" близько першої ночі - завантажилися на тентові камази й виїхали", - розповів Аваков.

З його слів, близько 1:30 біля будівлі аеропорту прибули на декількох вантажівках 119 військових з автоматичною зброєю в камуфляжі без розпізнавальних знаків, які ввійшли в будівлю аеропорту, розмістилися в приміщенні ресторану.

"Не приховують своєї приналежності до збройних сил російської федерації. На питання українських співробітників МВС: "Ви військові й не маєте права тут перебувати" відповідають коротко - не маємо інструкцій вести з вами переговори. Ситуація статична, зброя з обох сторін не застосовувалося. Росіяни військові статично спостерігають за роботою аеропорту, прямо не втручаючись", - продовжив Аваков.

Він повідомив, що внутрішні війська й МВС посилили наряд в районі аеропорту, але напруга наростає.

Аваков підкреслив, що протистояти регулярним військовим силам органи правопорядку не зможуть.

Він додав, те, що відбувається, вже є компетенцією не МВС, а РНБО.

Аваков заявив, що поки ще немає прямих збройних сутичок, мають говорити дипломати.

антимайдан кримінал крим кремль сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні