Активісти запустили систему електронного фідбеку новій владі (ІНСТРУКЦІЯ)

IT-активісти запустили в Україні систему електронної демократії LiquidFeedBack.

Активісти IT-спільноти відновили IT-намет, розмістивши його в колонній залі КМДА, і продовжують радувати інноваційними цивільними ініціативами, які можуть стати основою для побудови нового зразка демократії в Україні. Про це пише Ain.

Вчора програмісти спільноти підготували до запуску систему електронної демократії LiquidFeedback.

З її допомогою будь-який користувач інтернету зможе донести свої ідеї до суспільства, винести їх на обговорення або взяти участь в голосуваннях за чужі проекти.

Засновник MoneXy Юрій Чайка, який є автором ідеї створення IT-намета і активним членом спільноти, розповів AIN.UA, що систему вже використовує Громадська Рада Майдану і Рада IT-спільноти. Також інтерес до LiquidFeedback проявили інші громадські організації України .

«Поки до системи ще прикрутили домен і не зробили головну сторінку, але вона вже запущена», - повідомив Чайка. Щоб увійти в LiquidFeedback, потрібно ввести код реєстрації , який потрібно запитати на сайті http://www.garazd.org.

За словами Чайки, дану програму активно використовує уряд Німеччини і деяких інших країн. Українець Максим Кутній адаптував систему під Україну - тепер вона доступна не тільки англійською та російською, а й українською мовою. Про те, чи буде український уряд спиратися на дану систему, поки говорити рано.

Програма справляє враження досить зручного інструменту для прийняття рішень як загальнонаціонального, так і локального масштабу.

Наприклад , з її допомогою можна організувати голосування мешканців вашого будинку за будівництво дитячого майданчика.

Для цього досить створити тему, описати суть і винести на розгляд . Якщо ініціативу підтримають 10 % користувачів системи, буде запущено обговорення і голосування за чи проти будівництва нового дитячого майданчика. Також можна вносити пропозиції і доопрацювання.

Більш детально ознайомитися з тим, як це працює, можна на відео нижче:

самоорганізація Євромайдан київ

Знак гривні
Знак гривні