По всьому Києву чергує Громадська варта

Такої самоорганізації Київ останніх років іще не бачив. Справді, виглядає, що по всіх районах ходять сотні людей. По всьому місту.

На Русанівці чергували пішо, на машинах, велосипедах і навіть квадроциклах. Перекрили всі мости. Перевіряли всі машини, а раз помилково затримали маршрутку-розвозку заводу "Укрпластик".

На Русанівці позмінно чергувало кілька сотень людей - із підвезенням чайку, із бочками, в яких палили вогонь, із обговоренням того, що Янукович прогрАє.

Найсмішніше, що часом одні одних приймають за тітушок. Люди, які не беруть участі, теж, побачивши самооборону з вікон, панічно пише про тітушок.

Редактор ТЕКСТІВ, чергуючи, був свідком, як з Русанівки викликали підмогу самооборони на Березняки - потім виявилося, що "прийняли одні інших за тітушок", а потім розібралися.

Був випадок, коли панічно говорили про безліч тітушок на Теремках - а виявилось, це самоорганізувалися студенти з гуртожитків універу.

Пише Олексій Чепелик, наприклад:

Після реальних і панічних повідомлень про тітушок , ввечері вирішив приєднатися до патрулів на Позняках, Осокарках, Харківському, об'єднаних в радіогрупу під символічною назвою Пох.

Якщо відкинути питання, що всім набило оскомину, про повну відсутність загальної координації, в цілому картина виглядає наступним чином:

- Відчуття таке , що вийшла половина населення району у групах від одного відчайдушного роликобіжця (як правильно?) до організованих груп на машинах, велосипедах і піших у кількості до 30-40 осіб з бітами і касками, багато з яких марширували в групах з прапором України попереду , що реально доставляло

- Загони місцевої самооборони СКРІЗЬ і їх ДУЖЕ БАГАТО . Біля першої лікарні чоловік 50-70 . По маршруту проходження мікро- авто- майдану (цілих п'ять машин з прапорами) груп таких було, напевно, десятка два (великих піших ) + неміряно патрулюють машин

- ВСІ повідомлення про тітушок були повідомленнями про помилково прийнятих за таких загони небайдужих громадян

- Апогеєм апофеозу була картина перекритого п-ту Бажана , якраз навпроти мого будинку, де група з осіб 100-200 просто перекрили проспект і оглядали фури на предмет "організмів ( фото додається)

Загальна картина таки знову вразила. Прямо 5-а стаття конституції в дії на місцях. Ще трохи і до західного громадянського суспільства докотитися можемо.

Словом, поставив дебіл Йолку...

Аналогічна ситуація практично всюди на в'їздах у Київ - у Броварах, Українці, Борисполі та інших населених пунктах.

самоорганізація майдан

Знак гривні
Знак гривні