Яценюк: заграніца нам поможе

Звучить як жарт - але він справді про це сказав, і про це пише Бі-Бі-Сі. Голова фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що Захід готовий надати макрофінансову допомогу Україні.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу", розповідаючи про результати зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Питання, яке ми обговорювали, - пакет фінансової стабілізації. Канцлер зазначила, що програма Міжнародного валютного фонду відкрита для України. А що стосується європейської підтримки, то Європа вже оголосила, яку макрофінансову допомогу вона готова надати Україні", - сказав він.

За словами Арсенія Яценюка, надання допомоги Україні залежить від готовності влади вести переговори з ЄС. Окрім того, важливим фактором є виконання владою закону про амністію активістів Євромайдану.

Раніше верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон Клацнути заявляла, що ЄС та США запропонують план допомоги Україні, але для цього країні потрібно провести реформи.

Водночас міністр фінансів Росії Антон Силуанов напередодні заявив, що його країна цього тижня придбає ще один транш єврооблігацій України на 2 мільярди доларів.

яценюк

Знак гривні
Знак гривні