Опозиція і влада обмінялися приміщеннями і заручниками, але патова ситуація залишається (ОГЛЯД)

Отже, 16 лютого протестувальники звільнили будівлю КМДА, кілька облдержадміністрацій і частину проїжджої частини на вулиці Грушевського.

У регіонах також звільняють захоплені адмінбудівлі:

У відповідь влада "запустила" закон про амністію, пообіцявши протягом місяця закрити всі кримінальні справи. Про це заявив Пшонка. А закон про "амністію", який можна назвати й законом про "ультиматум", після виконання опозицією своєї частини набув чинності.

Нагадаємо, в неділю вранці опозиція передала владі будівлю КМДА.
Відразу після цього в будівлі з'явилися мародери, які влаштували погроми, а вночі всілякі КУПРівці з "Нарніями" знову пробували захопити КМДА, чому завадила сама Самооборона Майдану.

Учасники протестів на Майдані Незалежності вирішили організувати у вівторок масову ходу до Верховної Ради, тоді як урядовий квартал перекрито міліцією й внутрішніми військами: "Урядовий квартал перекрито. Київська міліція поки не отримала заявки на проведення мирних акцій протестів у вівторок, тому ще не відомо, чи будуть посилені кордони", - заявила начальник прес-служби ГУ МВС у Києві Ольга Білик.

Багато хто як в опозиції, так і серед рядових учасників каже, що в разі, якщо влада не виконає звинувачення, захопити КМДА й решту адміністрацій можна буде знову. Цю думку аналізує юрист Дмитро Назарець:

"Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове, - пише Дмитро Назарець. - Сучасною ілюстрацією цієї, загалом, давньої приказки може бути звільнення захоплених будівель, вулиць і заручників.

"Це я до того, що дуже багато розповідей про те, ніби випущених з в'язниць і з-під домашніх арештів випускають тимчасово, а будівлі можна захопити знову. Захопити , якщо заручників відпустять не зовсім, не назовсім або якось там ще без зняття підозр.

Ну так, у нас зараз усе можливо. Особливо кримінальні провадження відкривати і закривати, абсолютно при цьому не піклуючись про дотримання закону. Простіше кажучи, всі ми лише тимчасово не підозрювані, просто органи не допрацювали.

Ще можна пришити хуліганку замість статті про масові заворушення. І ніякої політики і майданів.

Втім, база даних потенційних заручників на наступні неподобства, пардон, на наступний виток революції, напрацьована. І це ще без обробки масиву відомостей від операторів мобільного зв'язку по сім-картах , які біля Грушевського реєструвалися.

Я ще думку заарештованих хотів би дізнатися про те, чи влаштовує їх така ціна звільнення. Адже жодних гарантій, що кайдани тяжкі впадуть і свобода зустріне радісно біля входу, нема, особливо дивлячись на рішучість тритушок.

Загалом, давайте підтримаємо ідею того, що Майдан показав Заходу, який нам допоможе, свою здатність домовлятися. Показав цим себе як політичного суб'єкта, а також врятував (дуже сподіваюся) сотні людей від українських тюрем, які гірше нацистських концтаборів.

І практична порада директорам підприємств: якщо з мусарні прийде запит про те, хто користувався таким-то номером мобільного в січні 2014 року, знайдіть за допомогою адвокатів можливість послати на йух запитувачів. Карма ваша за це спасибі скаже.

Тим же , хто на припейді був , раджу "загубити" сім-карту не пізніше 17-18 січня 2014 року."

Отже протистояння триває і жодного натяку на його завершення не видно. Скоріше за все на завтрашньому засіданні Ради Регіонали голосуватимуть, як завжди одноголосно і жодних вимог опозиції не виконають.

майдан репресії майбутнє

Знак гривні
Знак гривні