У Страсбургу жорстоко побили українського правозахисника й забрали диск із доказами корупції в уряді

У Страсбургу напали на українського правозахисника, який займався проблемами корупції. Про це повідомляє французький телеканал BFMTV. За даними телеканалу, напад стався в понеділок увечері в одному з передмість Страсбурга.

Ані ім'я потерпілого , ні організація, для якої він працював, не називаються. Але тим часом Український Гельсінський фонд з прав людини ще два дні тому повідомив на своєму сайті про напад у Страсбурзі на кримського правозахисника Андрія Федосова. За даними видання «Аргументи тижня Крим», Федосов очолював республіканське відділення Всеукраїнської громадської організації інвалідів та споживачів психіатричної допомоги «ЮЗЕР» і, зокрема, займався наданням допомоги інвалідам та пацієнтам психіатричних лікарень .

При цьому сам Федосов на своїй сторінці в Facebook 11 лютого подякував усім за підтримку і написав: « я живий і це зараз головне». Зараз він поставив на своїй сторінці посилання на дані новини, що свідчить, що йдеться саме про нього.

Французьке видання Parisien, повідомляє, що правозахисник, який у понеділок зазнав нападу, у 2012 році отримав у Франції політичний притулок строком на десять років.

У понеділок Страсбурзька поліція виявила молодого чоловіка з ножовими пораненнями та зв'язаними руками і ногами у нього вдома. Як зазначає BFMTV, вартових правопорядку викликав сусід активіста.

За інформацією телеканалу, жертвою нападу став 29-річний громадянин України, експерт правозахисної організації, у якого на руках, можливо, були документи про корупцію в українському уряді.

У понеділок ввечері на сходовій клітці будинку, де він жив, на нього напав чоловік у масці. Зв'язавши його й завдавши йому кілька ножових поранень, нападник забрав переносний жорсткий диск з квартири і зник.

За словами жертви, на цьому носії була збережена інформація про корупцію в Міністерстві охорони здоров'я України. Активіст також повідомив, що за кілька днів до нападу він отримав лист із погрозами. Крім того, під двері Страсбурзької квартири активіста підкинули патрони .

На даний момент чоловік перебуває в лікарні під посиленою охороною. Судова поліція Франції веде розслідування цієї справи.

репресії корупція

Знак гривні
Знак гривні