Зараз іде суд у справі народ проти Захарченка (ФОТО)

В Окружному адміністративному суді м. Києва (вул. Командарма Каменєва 8, корп 1, каб 37) розпочався суд у справі «Народ України проти Захарченка». Кількох десятків осіб, які виступили третьою стороною у справі, не впустили на засідання, тому вони пікетують під судом. Про це повідомляє Громадський сектор Єврмоайдану.

Засідання суду розпочалося вчасно. Втім, третю сторону до зали не пускають, на вході стоїть міліціонер.

Активісти вимагають справедливого розгляду справи щодо визнання незаконним бездіяльності міністра МВС Віталія Захарченка при побитті «Беркутом» учасників мирних акцій протесту під час розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада, 1 і 11 грудня.

Активісти Громадського сектору Євромайдану організували приєднання до заяви Юрія Дерев'янка усіх охочих як третьої сторони. До позовної заяви приєдналось уже понад 600 громадян України.

Заяви осіб, які виступили третіми сторонами, не долучили до справи.

Представник МВС Грінцов після того, як дав коментар журналістам, не захотів пояснювати протестувальникам, які пікетують суд, позицію міністерства і втік. На пікеті також присутні 6-ро міліціонерів.

Наступне засідання — 19 лютого.

Тим часом Євромайдан SOS нагадує, що лишаються зниклими 23 осіб, і просить усіх, кому що-небудь відомо про будь-кого зі списка, повідомляти за вказаними телефонами.

репресії київ революція

Знак гривні
Знак гривні