Радник Путіна називає необхідним втручання Росії і пропонує силовий варіант

Радник також називає федералізацію України "очевидною необхідністю" - і каже про все це напередодні завтрашньої зустрічі Путіна з Януковичем.
Про все це в інтерв’ю виданню "КоммерсантЪ-Украина" заявив радник президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв, пише iPress.

Він назвав протести, які понад два місяці тривають в Україні після відмови Президента Януковича підписати Угоду про асоціацію з ЄС, "шизофренією" і "спробою державного перевороту".

"Українська влада сьогодні не застосовує силу, а лише захищається, коли йдуть напади на представників влади, на будівлі. Що ж до початку застосування сили, то в ситуації, коли влада стикається зі спробою державного перевороту, у неї просто немає іншого варіанту дій", - наполягає російський експерт з питань України.

Глазьєв також вважає, що Росія зобов’язана втрутитись у конфлікт в Україні, посилаючись на Будапештський меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1994 року.

"Згідно з цим документом, Росія і США є гарантами суверенітету і територіальної цілісності України і зобов'язані втручатися, коли виникають конфліктні ситуації такого роду", - каже Глазьєв.

Федералізацію ж Глазьєв розуміє так: "дати регіонам достатньо прав, можливість самостійно формувати свої бюджети і навіть можливість часткового зовнішньополітичного самовизначення".

Раніше про федералізацію як шлях до розв’язання кризи в Україні заявляли Віктор Медведчук, Вадим Колесніченко та деякі інші регіонали, а також Комуністична партія.

революція росія

Знак гривні
Знак гривні