У київському моргу 26 неопізнаних трупів ОНОВЛЕНО 17:36

В центральному морзі на Оранжерейній станом на 30-е січня - 26 неопізнаних трупів. Зокрема, 14 з них потрапили сюди у 2014-му році.

Серед них, два тіла було знайдено на Хрещатику, ще один труп потрапив до моргу з лікарні №9. Про це дізналися журналісти "Свідомо" під час пошуків зниклих.

Розбіжність у віці може бути в рамках 15-ти років.

Крім того, нам стало відомо, що наразі в морзі, що на Петра Запорожця, де також бюро судово-медичної експертизи, знаходиться один неопізнаний труп. За інформацією від джерел "Свідомо", тіло привезли з лікарні.

"Свідомо" також стало відомо, що у вівторок, 4-го лютого, на Північному кладовищі заплановане масове захоронення неопізнаних трупів. Тому, щоб встановити їхню особу є чотири дні. Якщо у Вас є підозри, що Ваші близькі потрапили у небезпеку і наразі знаходяться у переліку зниклих - потрібно перевірити морги.

Що для цього треба зробити? Попри заяву по місцю проживання зниклого, родичам потрібно звернутися до управління міліції на Володимирську, 15. Там написати заяву з описом зниклого: зовнішній вигляд, особливі прикмети - шрами, родимки, одяг, в якому був у момент зникнення. а також вказати приблизну адресу, де в останнє була зникла людина. Тоді Вас можуть запросити на опізнання до моргу.

ОНОВЛЕНО 17:36 У КМДА спростовують цю інформацію у МВС кажуть щось незрозуміле.

За інформацією профільного Департаменту КМДА, на сьогоднішній день в судово-медичному морзі на вул. Оранжерейній, 9, знаходяться 14 невпізнаних трупів, які підлягають похованню за державний рахунок.

Дев’ять з цих осіб померло в 2013 році, і 5 – у 2014v, зазначають у КМДА.
Двоє з невпізнаних трупів (чоловічої статі) до судово-медичного моргу були доставлені з вул. Хрещатик, 12 та 18.
"У подальшому, одного з померлих чоловік впізнав син, який від поховання батька відмовився, тож поховання буде організоване державними коштом, час поховання не відоме через погодні умови", - йдеться в повідомленні.
"Інші невідомі померлі до судово-медичного моргу на вул. Оранжерейній, 9 були доставлені не з місць проведення масових заходів", - наголосили в КМДА.

У свою чергу МВС щодо інформації про 26 невпізнаних трупів у морзі на вулиці Оранжерейній у Києві заявили наступне:
"Щодо 26 трупів на Оранжерейній, то туди направлялися працівники міліції. Ці люди знаходяться там тривалий час. По всіх них проводяться заходи, щоб встановити, хто ці люди", - цитує першого заступника начальника Головного слідчого управління МВС Віталія Сакала УНІАН.

київ

Знак гривні
Знак гривні