Суддя, що засудив васильківських терористів, продає будинок за 3.6 млн (ФОТО)

Голова Верховного Суду закликає захистити суддів від громадян. А захистити громадян від суддів, а закликати суддів судити чесно і за законом? Ні, про це голова Верховного суду забув. Як і про походження неймовірних маєтків посадовців із зарплатою 10 тис. грн.

Нагадаємо: суддя Києво-Святошинського суду Юрій Бурбела (на фото), який слухав справу "васильківських терористів" і виносив їм вирок, у листопаді виставив на продаж свій будинок у селі Юрівка під Києвом за 3,6 мільйона гривень, - повідомляє видання Crime.in.ua

Після оголошення вироку Володимиру Шпару, Ігорю Мосійчуку та Сергію Бевзу у вигляді позбавлення волі на 6 років, під Києво-Святошинським судом сталися зіткнення євромайдановців з бійцями спецпідрозділу « Беркут».

Сам Бурбела після цього зліг у лікарню. Як передають ЗМІ з посиланням на поінформоване джерело, стан судді важкий, проте в якій саме клініці він знаходиться і з яким діагнозом - невідомо.

Але повернемося до нерухомості судді. Уродженець Алчевська (Луганська область) 52-річний Юрій Бурбела працює суддею Києво-Святошинського райсуду столиці з 2007 року.

У листопаді минулого року на сайті нерухомості dom.ria.com з'явилося оголошення про продаж будинку в селі Юрівка Києво-Святошинського району за 3,6 мільйона гривень. Загальна площа триповерхового будинку - 370 квадратних метрів.

Як пише автор оголошення, який назвався Юрієм, виставлена ​​на продаж нерухомість - «Комфортна, простора, світла квартира в дуплексі. Гараж, крита автостоянка, критий майданчик для барбекю, дві печі. Приміщення під сауну, спортзал, зимовий сад, гардеробну. Всі спальні кімнати з санвузлами. Домофон. Недалеко від будинку озеро і ліс. Хороша транспортна розв'язка».

У цьому ж оголошення зазначений і мобільний телефон продавця - (050) 650-57-44 .

Про те, що цей телефон належить саме судді Юрію Бурбелі, можна дізнатися з іншого відкритого джерела - реєстру адвокатів України. До призначення суддею Юрій Бурбела працював адвокатом, і його контакти досі зберігаються в реєстрі.

Зарплатня судді такого рангу - близько 10 тис.грн. А ось будинок, який він продає:

суд корупція київщина

Знак гривні
Знак гривні