Форум Євромайданів, день 2: відмова від створення ієрархічної структури; тітушки закидали мітинг петардами (ВІДЕО)

У Харкові пройшов другий день всеукраїнського форуму Євромайданів. Про це повідомляє кореспондент ТЕКСТІВ Анатолій Бондаренко.

Після того, як у перший день відбулася значна сутичка з "тітушками", на другий день охорону було посилено.

Пленарне засідання відбувалось у приміщенні Харківської правозахисної групи, куди занесено додаткові стільці - однак спостерігачі усе ж частково залишились на вулиці, оскільки місця вистачало лише для делегатів.

Від самого ранку у дворах збирался групи "тітушок" по кілька десятків осіб, в результаті імпровізована добровільна охорона з Харківського Євромайдану захищала від них форум. Кілька разів приїжджала міліція - в результаті близько 50 міліціонерів поставили кордон, відокремивши тітушок від Форуму.

На пленарному засіданні зачитувалися результати роботи семи створених учора груп - учасники або приймали їх, або відмовлялися.

Головний результат: учасники різко негативно поставилися до пропозиції створити ієрархічну централізовану надбудову, що керувала б усіма євромайданами. Навіть якщо це буде структура непартійна.

Натомість, вирішили координувати групи за горизонтальним, неієрархічним принципом.

Хоча, наш кореспондент має враження, що було кілька груп, які хотіли провести створення ієрархічної структури, що імітувала б керівництво євромайданами різних міст.

Без харківських євромайданівців і особливо без добровольців охорони, що захищали своїми тілами Форум від напівкримінальних гопників, проведення його було б неможливим, наголошує кореспондент ТЕКСТІВ. Вони дозволили провести Форум у Харкові, вийшовши за межі звичної зони комфорту в Києві чи Західній Україні.

Після Форуму проведено також мітинг. Місце біля пам'ятника Шевчнку було зайняте бюджетниками, зігнаними на підтримку курсу Партії - тож мітинг перенесено до пам'ятника Ярославу Мудрому.

Коли зіткнулися два мітинги, євромайданівці скандували на підтримку вимушених іти за Партію бюджетників: "Бюджетникам - свободу!"

Постійно відбувалися дрібні сутички з тітушками.


Відео з сайту Главное

Тітушки, за даними кореспондента ТЕКСТІВ, пробували глушити мітинг музикою, закидували сильними петардами, що звучать як справжні вибухи, а також у певний момент - сильно закидали Євромайдан димовими шашками. Втім, усі сутички вдалося локалізувати.

*******

Важлива складова бюджету інтернет-видання TEXTY.org.ua- пожертви читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар. У Київстару з'явилася можливість перевести гроші з телефону на кредитну картку. Телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

харків антимайдан Євромайдан

Знак гривні
Знак гривні