Диякона Кураєва звільнили за винесення з дому сміття про збочення в семінаріях канонічної церкви

Протодиякон Андрій Кураєв, який веде популярний блог, днями відрахований з Московської православної духовної академії. Офіційно - за провокаційну діяльність у блогосфері.

Як стверджують експерти, чашу терпіння переповнили чергові виступи протодиякона, які стосувалися гомосексуального скандалу в Казанській семінарії.

Кураєв опублікував у своєму блозі кілька матеріалів про результати розслідування Навчального комітету РПЦ в Казанській семінарії.

Там кілька учнів поскаржилися на інспектора семінарії, що займався домаганнями відносно підопічних, - і, о диво, з Москви приїхала комісія.

Любитель юнаків піддався досить м'якому покаранню: звільнений з роботи, він зберіг священний сан і незабаром з’явився у Тверській єпархії на посаді завідувача кафедри теології в місцевому університеті.

Як пише в коментарі Сергій Данилов: "Концепт "рускава міра" народився у нетрях Московської патріархії. Пару років тому цей концепт був остаточно сформульований у дуже консервативних, архаїчних і анти-модерністських термінах і поняттях. За останній рік він набув яскравого гомофобного спрямування. за останні півроку боротьба з гомосексуалізмом стала майже офіційною доктриною зовнішньої політики Росії, зокрема саме гомофобна пропаганда останні півроку була вістрем анти-європейської пропаганди РФ на Україну." І тут - гомосексуальний скандал усередині самої РПЦ.

Після звільнення з академії Кураєв не заспокоївся й опублікував "СПОВІДЬ СЕМІНАРИСТА", де йдеться про "систематичні та системні збочення в церковних структурах" - цього разу не тільки й не стільки статевого, скільки загального плану.

Сам Кураєв назвав причинами свого звільнення записи в блозі, що були розцінені як «винесення сміття з дому», та висловлювання на підтримку Pussy Riot.

Дяка Кураєва дехто називає "православієм з людським обличчям" - він відомий критикою власної церкви зсередини.

У рейтингу впливовості російських інтелектуалів він виявився вищим за патріарха Кирила.

рпц релігія росія православіє

Знак гривні
Знак гривні