Дивовижні миттєвості миру під час протестів (ФОТО - ЧАСТИНА 1)

Марк Пайгес на сайті Distractify зібрав фотографії з усього світу про дивовижні миттєвості миру під час протестів - і починається його підбірка з фото під час українського Євромайдану, і це не єдина фотографія з України:

Чоловік грає для поліції, Київ, Україна

Студентка у Боготі нахиляється, щоб поцілувати жінку-поліцейського

Протести студентів у Колумбії у 2011 були переважно милими, але коли невелика група стала кидати каміння в поліцію, та розігнала 30 тисяч людей сльозогінним газом і водометами.

Священик перед "людським щитом" між поліцією та основною масою протестувальників - Київ, Україна

Жінка захищає пораненого від військового бульдозера - Єгипет, 2013

Протестувальники, вдягнені клоунами, розважають поліцію під час протестів на самміті Великої Двадцятки, Торонто, Канада, 2010

Протестувальниця дарує троянду солдату під час антиурядових протестів - Бангкок, Таїланд, 2013

Протестувальник несе на руках у безпечне місце пораненого поліцейського - Сан Паулу, Бразилія, 2012

Студент обіймає поліцейського - Богота, Колумбія, 2011

Дитина торкається свого відображення на мітингу Ку-Клукс-Клану - штат Джорджія, США, 1992

Це фото стало знаменитим як символ невинності дітей. Дитина, яку привезли на мітинг "вайт павер", через 20 років, виросши й здобувши власний розум, зустрілась із цим чорношкірим поліцейським.

Власне, з цих протестів пішла мода дарувати поліцейським квіти - flower power під час протестів проти війни у В’єтнамі - штат Вірджинія, США, 1967

Хлопчик дарує поліцейському кульку у формі серця - Бухарест, Румунія, 2012

Протести проти реформи охорони здоров’я в Румунії вилились у насильство і швидко призвели до відставки прем’єр міністра Еміля Бока.

Цівильні захищають поліцейського, побитого протестувальниками - Тегеран, Іран, 2009

Протестувальники й поліцейські плачуть разом - Софія, Болгарія, 2013

Протести, що почалися через загальну бідність і корупцію проти уряду на основі Соціалістичної партії, яку називають "Червона мафія", призвели до поранень кількох людей.

Громадяни пригощають поліцію чаєм - Лондон, Англія, 2011

Протести через стрілянину з боку поліції стали приводом для невеликої групи людей вчиняти мародерства - що призвело до шести смертей, спричинених мародерами. Більшість громадськості засуджували насильство, що вилилось у численні сцени співпраці між поліцією та протестувальниками.

Єгиптянка цілує поліцейського під час Арабської Весни, 2011

Революція проти уряду Мубарака вилилась у кількатижневе насильство (відгуки якого видно й досі), було зафіксовано 846 смертельних випадків. У лютому армія відмовилася стріляти по протестувальниках бойовою зброєю - й Мубарак подав у відставку.

Протестувальниця й поліцейський на перекурі - Афіни, Греція, 2011

Протести проти скорочень соціальних видатків у Греції, що тривали від 2010 по 2012, відбувалися проти збільшення податків та водночас зменшення соціальних видатків. Зафіксовано 4 смертельних випадки.

Дитина позує на фоні бійців Національної гвардії під час бунтів у Лос-Анжелесі, 1992

Афроамериканець Родні Кінг був жорстоко побитий білими поліцейськими у 1991 році. 29 квітня 1992 року поліцейських виправдано в суді - й того ж дня почалися бунти. Поранено 2000 людей, загинуло 58 - це був один із найтяжчих бунтів в історії США.

Громадяни самоорганізовуються для прибирання після лондонських бунтів - 2011

Євромайдан протест ненасильство

Знак гривні
Знак гривні