Побиття Чорновол (ОНОВЛЮЄТЬСЯ): Тетяна має підозри, через що ж її побили (ВІДЕО)

26 грудня 21:05 Журналістка Тетяна Чорновіл має кілька версій причин свого побиття. Серед них – нова резиденція президента Віктора Януковича, про яку їй вдалося дізнатися.

"У мене багато різних варіантів. Це могла бути моя робота з автомайданом. Зокрема, перед цим інцидентом я була на маєтку Захарченка і була на маєтку Пшонки", - заявила вона в інтерв'ю 5 каналу, яке цитує Газета по-українськи.

"Далі це могло бути пов'язано з тим, що я нещодавно відкрила нове "Межигір'я" Януковича – не те, яке у нього в селі Нові Петрівці, а ще одне в Конча-Заспі, ще шикарніше, ніж старе, яке він побудував, там немає лише оздоблення (за інформацією УП, цей маєток належить Юрію Іванющенку)", - додала Чорновол.

26 грудня 19:44 Знайомі Тетяни Чорновол стверджують, що останні тижні за нею стежила наружка СБУ. Перед нападом ймовірні сбушники зняли спостереження. Чому? Відповідь на це питання зможе допомогти слідству.

Тим часом міліція затримала третього підозрюваного Котенка і зараз його допитує. Повідомляє Українська Правда
26 грудня 17:00
Серед тих, кого напередодні затримали МВС у зв’язку з нападом на Тетяну Чорновол є Андрій Насіковський, у якого в ніч нападу переночував підозрюваний Сергій Котенко. "Котенка не знайшли і зараз намагаються справу повісити на нас", - сказав він Українській правді.

"Нам кажуть, що ми свідки, але нас не випускають, ми тут перебуваємо без їжі і води", - додав він.

"Я ходив на курси англійської в Броварах. Курси закінчилися о 23:20. 15 хвилин звідти я добирався додому. Мене бачила консьєржка. Я зайшов у квартиру і був вдома. Звідти я дзвонив своїй дівчині, по скайпу розмовляв через відео з другом, він бачив, що я був вдома. У мене є алібі, я не знаю, що я тут роблю. Мене намагаються зробити крайнім", - сказав він.
Його матір Олена Насіковська повідомила УП, що Андрія затримали його ввечері у середу.

"Його (Насіковського) забрали приблизно о 18 – 18:20 у середу. Спочатку забрали в Броварське РВВС, а потім перевезли у Бориспільське РВВС. З того часу, вже скоро буде доба, як він тут", - розповіла матір.

За її словами, підозрюваний Сергій Котенко, якого розшукує міліція, в ніч з вівторка на середу попросився переночувати у Насіковського.

"Вся біда його в тому, що Андрій відкрив двері тій людині, що була в Porsche Cayenne", - сказала вона.

Насіковський розповів УП, що Котенко подзвонив йому і попросився переночувати.

"Він ночував у мене вдома. Я живу в центрі Броварів. Він був у мене з першої години ночі і до 10 ранку. Потім я викликав йому таксі, і він поїхав на автовокзал. Він не говорив, куди збирався їхати", - сказав Насіковський.

За його словами, Котенко йому нічого не пояснював і на спроби дізнатися, що сталося, не відповідав.

"Він був дивний, не в собі, розгублений. Він ніколи не вживає алкоголь. Жодних слідів крові не було, руки були цілі. Він був спокійний, але засмучений. Я питав як його справи, з його дівчиною. Він потім попросив у мене зубну щітку, пішов покурив і ліг спати", - додав Насіковський.

26 грудня 13:38 Міліція розшукує підозрюваного в побитті Чорновол мажора Сергія Котенка. Начебто саме він купив машину у Олександра Храмцова номери якої зафіксував відеореєстратор журналістки. Нагадаємо, що двох інших причетних до нападу уже затримали

Сергій Котенко ("Кот") з телеведучою Кароліною Ашіон і екс-учасницею гурту "Nikita" Юлією Кавтарадзе. Фото: Таблоід

18:49 Отже, версія влади, що Тетяну побили люди від опозиції з метою провокації проти влади, вже зовсім не тримається купи.

За даними Генпрокуратури, до побиття журналістки причетні три людини. Чоловіка, на якого зареєстровано машину нападників, уже затримано.

"Особи, причетні до побиття встановлені. Їх троє", - зазначила прес -секретар ГПУ.

Ось запис відеореєстратора Тетяни Чорновол:

Раніше журналіст Мустафа Найєм опублікував у Facebook стопкадр з цього відео, де видно номер авто кривдників активістки. Машина Porch Cayene Turbo зареєстрована на Храмцова Олександра Володимировича 04.05.1982 року народження.

У свою чергу журналіст Ольга Червакова опублікувала в Facebook скриншот сайту Державної реєстраційної служби, на якому видно, що на людину з ім'ям Храмцов Олександр Володимирович зареєстрована первинна організація Партії регіонів в Шевченківському районі Запоріжжя.

Втім, джерела Уніан стверджують, що Храмцов, на якого зареєстровано авто нападників, до нападу непричетний: "Одного з них затримано, інші двоє оголошені в розшук, зазначив співрозмовник агентства, додавши, що власник автомобіля, на якому їхали зловмисники, за попередньою інформацією, до скоєння нападу на Чорновіл не причетний." Це - за даними правоохоронних органів, нагадаємо.

ОНОВЛЕНО о 16:50. Як повідомляє УНН із посиланням на власне джерело в правоохоронних органах, власника автомобіля затримано.

Перевіряється, де він був у момент побиття Тетяни Чорновол.

16.00 Журналіст "Української правди" Мустафа Найєм встановив власника авто, на котрому нападники "таранили" машину журналістки Тетяни Чорновол, після чого її жорстоко побили.

"Это фотография с видеорегистратора машины Татьяны Черновол. Porch Cayene Turbo Госномера: AA5399EH. Зарегистрированы на Храмцова Александр Владимирович 04.05.1982 г.р. Домашний адрес: пр. Перемоги, д.** кв. **" - пише Найєм на своєму Facebook.

Зараз Тетяна перебуває в лікарні з численними травмами. Опозиція, громадські активісти і журналісти звинувачують в цьому провладних посадовців. Члени Партії регіонів - опозицію.

З самого ранку під будівлею МВС почали збиратися люди з портретами побитої журналістки і вимогою відставки міністра Захарченка. Представник МВС вийшов до людей і заявив, що справа знаходиться під особистим контролем міністра.

Попередні новини:

Перед побиттям Таня Чорновол писала про нове Межигір’я Януковича. ФОТО

Матеріал побитої Тані Чорновол про "хатинку" Захарченка (Фото) - опубліковано за кілька годин до побиття

злочин репресії Чорновол

Знак гривні
Знак гривні