Суд визнав Вайнштайна винним у зґвалтуваннях. Замість тюрми він, по-нашому - в лікарні з раптовим погіршенням здоров'я

У Нью-Йорку журі присяжних, яке складалося з п’яти жінок та сімох чоловіків, визнало голлівудського кінопродюсера Гарві Вайнштайна винним у двох сексуальних злочинах. Йому загрожує 29 років ув’язнення.

Ранок 24 лютого 67-річний Вайнштайн почав із кави та склянки мінеральної води Acqua Panna у компанії своїх адвокатів у готелі Four Seasons. Вечір він мав закінчити на острові-в’язниці Райкерс, де мав би перебувати принаймні до 11 березня, - перекладає західні ЗМІ українське видання Хмарочос.

Адвокати вимагали від суду відправити Вайнштайна до тюремного лазарету, посилаючись на стан його здоров’я – він страждає від наслідків операції на спині, а також має діабет.

Адвокати стверджують, що він зараз перебуває під спостереженням п’яти лікарів, зокрема, йому роблять уколи в очі, аби він не осліпнув.

Як повідомляє CNN, уже по дорозі до в'язниці Райкерс тюремний автомобіль перенаправили до лікарні через скарги на біль у грудях та високий тиск.

Зараз він під охороною в палаті лікарні Bellevue Hospital у Нью-Йорку.

Суд може засудити кінопродюсера до 25 років за вчинок, який кваліфікується як злочинний сексуальний акт першого ступеню, скоєний 2006 року проти асистентки Маріам Гейлі. Гейлі свідчила, що Вайнштайн силою схопив її та здійснив оральний акт, позаяк у неї була менструація і тампон всередині.

Ще до чотирьох років загрожує за зґвалтування третього ступеню, скоєне щодо перукарки Джессіки Манн у 2013 році. Манн свідчила, що Вайнштайн повів її до готельного номеру, зачинив двері та здійснив пенетрацію силою. На суді Вайнштейн заперечував усі звинувачення.

Вайнштайна ще судитимуть у Лос-Анджелесі за підозрою у сексуальному насильстві до двох жінок у 2013 році. Загалом, починаючи з 2017 року, не менш як 80 жінок, включно з Гвінет Пелтроу, Умою Турман, Сальмою Хаєк звинуватили продюсера у домаганнях. Ця низка звинувачень започаткувала рух #MeToo проти сексуального насильства.

сша вайнштайн суспільство

Знак гривні
Знак гривні