Тітушковода Юрія Крисіна забрали до СІЗО на два місяці прямо з зали суду (+ВІДЕО)

Суддя Дарницького районного суду міста Києва ухвалила утримувати наступні два місяці під вартою Юрія Крисіна.

Таке рішення вона прийняла пізно увечері в четвер, 29 березня.

Суддя Любов Леонтюк зачитує рішення

В попередньому засіданні ця ж суддя призначила Крисіну державну охорону через нібито загрозу обвинуваченому зі сторони невідомих, але при цьому відмовилась проводити засідання у закритому режимі чи без "живої" присутності Крисіна.

Крисін хоче державну охорону і закритий судовий процес

Це одна з трьох судових справ, де обвинуваченим є Крисін.

У ній розглядається його ймовірне пособництво у викраденні і катуванні людини з метро "Петрівка" 21 січня 2014 року, та ймовірна організація ним нападу з вибуховими предметами на барикаду 18 лютого.

Тексти детально писали про суть цієї справи раніше

В інших судових справах розглядається участь Крисіна у загибелі журналіста В'ячеслава Веремія 18 лютого поблизу Майдану та напад зі стріляниною на АЗС у 2015 році (коли Крисін вже перебував під запобіжним заходом і охороною міліції).

Суд ухвалив прийняти обвинувальний акт до розгляду і не знайшов підстав для його повернення прокурору (про повернення обвинувального акту просила захисник Крисіна). Таким чином суд перейшов до етапу розгляду справи по суті.

В ухвалі про обрання запобіжного заходу суддя зазначила, що є підстави вважати, що ризики, передбачені Кримінально-процесуальним кодексом, наявні. "Зокрема, ризик можливості переховування від суду та ризик продовження кримінальної діяльності", йдеться в документі, який вона зачитала після виходу з нарадчої кімнати.

"Суд приходить до висновку, що лише запобіжний захід у вигляді тримання під вартою дасть змогу запобігти цим ризикам і забезпечити належну процесуальну поведінку обвинуваченого".

Нагадаємо, раніше Крисін неодноразово не з'являвся на судові розгляди у цій та інших справах.

Можливість застави ухвалою була виключена.

Юрія Крисіна беруть під варту

Строк утримання під вартою призначений до 29 травня 2018 року. "Взяти під варту в залі суду негайно", - зазначено у рішенні.

Скаргу на дії слідчого Горчака суддя відхилила. Раніше захист Крисіна звинуватив слідчого в порушенні порядку ознайомлення з доказами і таким чином хотів виключити речові докази, аудіо- та відеодокази зі справи.

Оскільки ухвала була прийнята в підготовчому засіданні судового розгляду, оскарженню вона не підлягає. Тобто, подати апеляцію на це рішення захист не може.

Присутні в залі суду зустріли рішення судді оплесками і схвальними вигуками.

Наступне засідання у цій справі призначене на 4 квітня, 13:30.

[[iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/w3hxncXsBOg" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen]][[/iframe]]

суд крисін справимайдану арешт

Знак гривні
Знак гривні