Вірна соратниця Ющенка сказала так Януковичу. Марина Ставнійчук призначена заступницею глави адміністрації президента

Під час прямого ефіру на "Шустер Live", Марина Ставнійчук пояснила, чому погодилась на посаду.

"Президент сказав, що він вважає за необхідне Україну розвивати в європейському цивілізованому напрямку. І звичайно, що коли мова йде про демократичну державу, коли мова йде про розвиток правової держави, я як член Венеціанської комісії просто не можу залишатися осторонь", - заявила М. Ставнійчук.

З ким "розвивати Україну в європейському, цивілізованому напрямку"? З Януковичем? А Марина Іванівна взяла, "наївна" та й повірила в благі наміри глави держави?

Цікаво, які з нижче перелічених і продемонстрованих нинішнім президентом на практиці способів розвитку демократії та розбудови правової держави Марині Ставнійчук найбільш до вподоби:

- узурпація влади і переписування Конституції під себе?

- встановлення в Україні російської моделі "керованої демократії"?

- знесення наметового містечка на Майдані, розгони протестувальників?

- заборона мирних зібрань?

- кримінальне переслідування опозиції?

- огородження Майдану залізними щитами?

- ув'язнення українських патріотів за пошкодження пам'ятника кату народів - Йосипу Сталіну?

- наступ на свободу слова?

- гоніння на організаторів та учасників податкового Майдану?

- придушення громадянського суспільства?

- намагання ліквідувати УПЦ КП і запровадити "рускій мір" державною релігією зі всіма випливаючими звідси преференціями для московського патріархату?

"Правовий" список "демократичних" перетворень, що має на меті повести країну " цивілізованим європейським" шляхом далеко не повний.

От "молодець". Оце так "принциповість"... То коли ж Марина Іванівна щира:

- голосуючи в Центральній виборчій комісії до Помаранчевої революції "за" перемогу Віктора Федорича і не висловлюючи при цьому ніяких претензій та нарікань щодо перебігу виборчого процесу, чи вже під час Майдану, затверджуючи протоколи народного волевиявлення на користь Ющенка?

- працюючи в секретаріаті Віктора Андрійовича, будучи представником Ющенка в Конституційному Суді та в ЦВК, чи йдучи на роботу до його політичного, інтелектуального, культурного й морального антиподу - Януковича?

Перша частина популярного ток-шоу на Першому Національному була присвячена смерті актриси Людмили Гурченко. Запрошений до студії Дмитро Гордон повідав цікаві подробиці з життя померлої. Зокрема, він переповів історію, яка трапилася з Людмилою Марківною у молодому віці, тобто за часів глибокого совка.

Коли в Москві проводили міжнародний Фестиваль молоді й студентства, її, як вона сама розповідала, викликали до КГБ, де запропонували "попрацювати" на "органи", так би мовити, во благо батьківщини.

Завданням мало бути вивідання потрібної інформації в представників іноземних делегацій шляхом заведення з ними знайомств та встановлення близьких контактів. В тому числі, у разі потреби, й інтимних.

У випадку ж відмови від "співпраці" актрисі було заявлено прямим текстом, що її позбавлять можливості зніматися в кіно і фактично вона отримає заборону на професію.

"Будеш все это время говно есть... большой ложкой", - так зі слів Гурченко, сказали їй в Комітеті..

Маючи репресованих родичів, Людмила Марківна на відріз відмовилась від отриманої пропозиції радянських спецслужб.

Такий мужній і гордий вчинок вартував кіноактрисі довгих років забуття. Творчі санкції тривали майже півтора десятиліття.

А от вірна сортаниця Президента Віктора Ющенка, жінка-політик з українськими патріотичними переконаннями й державницькою позицією Марина Ставнійчук не змогла встояти перед януковичами від люб'язного запрошення попрацювати в Адміністрацї Президента в якості заступниці глави АП.

На відміну від Людмили Марківни, навряд чи пані Марині пропонували пройти через ліжко, але в даному випадку рішення Ставнійчук викликає не меншу огиду. Бо від нього теж тхне аморальністю.

Також чималого негативу в оцінці ющенківської соратниці додає і те, що ніхто ж їй у випадку відмови від пропозиції, не погрожував 15 роками "гімняної дієти" . Може як би така умова була поставлена, то Марина Іванівна поділилася б цією інформацію? Розповіла б Україні та світу як з нею некоректно повелися.

Тут, напевно, зовсім інша ситуація. Вона просто не в силах відмовитися від високої посади. Не в змозі проігнорувати таку пропозицію, від кого б вона не надходила.

Одначе для справжньої шляхетної пані вміння казати "ні" видається дуже важливою чеснотою. Бо бувають такі випадки, в яких леді, сказавши "так", вже перестає бути леді.

/новиною щодо кадрового призначення та своїми міркуваннями з цього приводу поділився дніпропетровський блогер "Текстів" Олексій Мазур/

"УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 342/2011
Про призначення М.Ставнійчук заступником Глави Адміністрації Президента України
Призначити СТАВНІЙЧУК Марину Іванівну заступником Глави Адміністрації Президента України.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

1 квітня 2011 року"

/з офіційного Інтернет-представництва президента України/

Р.S: Якщо це не першоквітневий жарт, тоді це першоквітневий жах

Адміністрація Президента кадрове призначення Марина Ставнійчук

Знак гривні
Знак гривні