Янукович добровільно складає з себе президентські повноваження, повертаючи владу в руки, які ніколи не крали

Як стало відомо з певних напівофіційних джерел, наближених до адміністрації президента, найближчим часом по всіх загальноукраїнських телеканалах, а також обласних студіях державного телебачення продемонструють зверненння Віктора Федоровича Януковича до українського народу, в якому він оголосить про складання з себе владних повноважень і передачу їх в руки, які «ніколи не крали».

Власне, як повідомляє інформатор, який з етичних міркувань, побажав залишитися невідомим, запис вже зроблений. Інкогніто наводить наступний текст, знятий з відеоплівки:

«Шановні громадяни, дорогі мої співвітчизники! Жінки і чоловіки! Великі і маленькі! Батьки та діти! Бабусі і дідусі! Онуки і онучки!

Я йшов у президенти, обіцяючи вам покращення вашого життя вже сьогодні. Говорив, що побудую нову країну – «для людей». І ви, повіривши мені, взяли та й проголосували за мене, довірили мені долю країни та свою особисту.

Але не так сталося, як гадалося. Та ви й самі бачите, що зараз відбувається в країні. Що в ній накоїли я та моя команда «шльоперів».

Вимушений визнати: мого досвіду не вистачило для виконання обіцянок. Моїх тюремних університетів, які я пройшов на своєму життєвому шляху, виявилося замало для покращення вашого життя: ані сьогодні, ані завтра, ані, тим більше, післязавтра. Навпаки, все стало не просто гірше, а набагато гірше ніж було.

Я і моя команда горе-професіоналів розвалили й розтрощили все, що залишила нам у спадщину помаранчева влада. Все позитивне, все добре і корисне, що було досягнуто нашими, як каже Микола Янович, «попєрєднікамі», ми спустили, не побоюся цього гучного слова, в унітаз. Прошу зауважити, що це далеко не найбрутальніше слово з мого і без того скудного словникового запасу. Отже, вважаю, що ним я нікого не образив.

Годі й казати: країна завдяки таким «професорам» - з двома буквами «Ф» - як я, опинилася у розбитого корита. Уряд наводить позитивну статистику зростання ВВП та оздоровлення й навіть прогресу економіки, але яке там до біса, вибачайте, зростання, якщо ви все самі бачите на власні очі.

Життя простих людей дедалі дорожчає, шаленими темпами піднімаються ціни на найважливіші товари народного споживання, зокрема крупи, борошно, овочі, фрукти. Всього і не перелічити. Народ з кожним днем все більше зубожіє. Ось яке втілення на практиці отримали обіцяні мною стабільність і реформи.

Іншими словами, не життя а повна «х*йня». Я думаю це слово, попри його нецензурність, є найбільш адекватним для характеристики тієї халепи, в якій настільки глибоко і безнадійно опинилася наша країна завдяки таким йолопам як я і моя донецька команда. Як це не було прикро, але доводиться констатувати: всі наші обіцянки виявилися суцільним «порожняком».

Єдине в чому ми досягли успіху, так це в наступу на все українське в державі, зокрема мову, культуру, традицію. Табачники, немов ті скажені пси, знову, за вказівками з Кремля, взялися переписувати історію, вилучаючи з підручників згадки про найважливіші, знакові події, зокрема такі як національно-визвольна боротьба ОУН-УПА, героїчна звитяга наших хлопців під Крутами, Помаранчева революція.

Пам’ятаєте ту славну пору, коли кількасот тисячний Майдан на всю країну скандував «Зека –геть!», «Бандитам – тюрми!» «Ківалов, навчися рахувати!», «Схід і захід разом!», а у Дніпропетровську, молоді люди, студенти проходячи маршем свободи повз Національну гірничу академію незлим, як то кажуть, тихим словом неодноразово згадували ректора вишу: «Півняк - не гірняк!». Ото були веселі часи. Не те, що зараз.

Сьогодні мушу щиросердно визнати - правильно тоді скандували. Але вийшло так, що за якихось 5 років, замість тюрем, бандити отримали владу, а політична опозиція опинилася за гратами або зазнала інших репресій.

В країні фактично скасована свобода мирних зібрань, йде наступ на свободу слова, згортається демократія, придушується громадянське суспільство. Натомість, набувають обертів процеси енкаведизації і відродження сталінізму.

Особливо хочу повинитися перед вами за те, що підбурений «табачниками» та іншою «кирило-гундяєвською гєбнею», я заперечив Голодомор як геноцид українського народу. Та ще й зробив це в політичній столиці Європи, публічно здійснивши наругу над пам’яттю мільйонів безневинно убієнних наших пращурів лише за те, що вони були українцями і хотіли жити вільно і заможно на своїй рідній землі.

Фактично, і це вже було визнано в світі, більшовицька нечисть голодним геноцидом намагалася переломити хребет українській нації, знищити селянство, як це до того було зроблено з українською інтелігенцією та Церквою.

А в мене вистачило совісті привселюдно та ще й в такому визначному місці, потоптатися по людських кістках. За це я готовий просити вибачення і каятися на колінах. (Відеокамера показує, як промовець стає на коліна і схиляє голову. Хреститься. За хвилину піднімається і продовжує).

Абсолютно провальною виявилася і наша політика на міжнародній арені. Зважаючи на запроваджені мною і моїми бузувірами порядки всередині країни, вона перетворилася на ізгоя у європейській спільноті.

Встановлені ж дружні, як я сподівався, взаємини Росією, чим я так пишався, тільки поглибили зверхність і зухвалість наших північних партнерів у відносинах з нами. Ніщо не сприяло духу українсько-російського братерства – ані продовження на десятиліття перебування РЧФ в Криму, ані русифікація інформаційного простору, ані такі ж дискримінаційні по відношенню до української мови процеси в освіті, системі правосуддя, органах державної влади та самоврядування.

Окремо прошу також пробачити мені гноблення української Церкви та нав’язування так званої концепції «русского міра» в статусі офіційної державної ідеології, а Московського патріархату як єдино офіційно визнаної релігії зі всіма привілеями і преференціями які випливають з цього для УПЦ МП.

Тому, зважаючи на все вище викладене, я прийняв дуже не просте для мене і надзвичайно відповідальне для країни рішення. Вперше в історії України, будучи главою держави, я добровільно йду з президентської посади. Рішення остаточне і обговоренню не підлягає. За свій «базар» - відповідаю.

Ще раз прошу мене вибачити і не проклинати так, як я чую від вас, мої шановні співвітчизники, коли їду своїм кортежем по вулицям столиці та інших міст України, паралізуючи рух навколо.

Отже, я йду і «бля» буду, якщо повернуся...

Також ми порадились і я вирішив передати свої повноваження у вже добре знайомі вам надійні руки, які на відміну від моїх, і справді ніколи не крали. А якщо таке й траплялося, то зовсім не в тих масштабах, які стали звичною нормою і повсякденною практикою для мене. Чого варте одне тільки Межигір’я, яке найближчим часом зобов’язуюсь повернути державі.

Мабуть ви вже здогадалися... Вікторе Андрійовичу, де Ви? Аня (звертається до Ганни Герман) де Віктор Андрійович? Ви його запрошували? Так? Тоді де ж він? А, запізнюється? Ну тоді зрозуміло, значить все гаразд.

Отже, шановні мої співвітчизники, прощавайте, бувайте здорові, живіть довго і щасливо і, як кажуть наші російські пантери… тобто…я мав на увазі… як це називається – обмовка по Фреду, а? Як-як? По Фрейду? Ну нехай буде так, обмовка по Фрейду Флінстоуну: я мав на увазі «партнери».

Так от, як кажуть наші російські партнери «Не поминайте лихом». А наші в’єтнамські друзі, від яких я нещодавно повернувся, в таких випадках говорять «Ня хуй ню!».

Ну все, покєдава. Ваш Віктор Федорович Янукович.

(Прощається, посміхаючись в камеру, простягаючи рухи вперед та махаючи ними на рівні плечей у звичній для себе манері.

На екрані з’являється державний прапор України. Лунає державний гімн.)
/кінець звернення/».

В той же час, за повідомленнями інших інсайдерських джерел, внаслідок радикальних змін на владному олімпі, посада голови Кабінету міністрів може перейти до Арсенія Яценюка.

Гуманітарними питаннями в новому уряді скоріше за все опікуватиметься В’ячеслав Кириленко.

Міністром освіти ймовірно буде призначений ректор «могилянки» Сергій Квіт.

Оборонне відомство очолить екс-міністр, «перший непрохідний» Анатолій Гриценко, а в МЗС повернеться Володимир Огризко

Спікером парламенту, за всією вірогідністю, стане нинішній перший заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

Найбільшою з майбутніх несподіванок, подейкують, може стати призначення на посаду голову СБУ Олександра Палія.

А вже колишня заступниця глави Адміністрації екс-Президента Януковича Ганна Герман вестиме програму «На добраніч, діти» на Першому Національному. До речі, на посаду гендиректора НТКУ, як очікується, призначать Андрія Шевченка а його замом, «за традицією», заведеною попереднім керівництвом, стане Мустафа Найєм.

Поки що, за станом на цю годину 1 квітня, це всі відомі з можливих кадрових рішень. Подробиці повідомлятимуться по мірі надходження.

Серед запланованих найперших рішень нової влади в країні:

- денонсація Харківських угод по РЧФ;

- скасування затвердженого Податкового кодексу, а також інших, що готуються у редакціях, які викликають категоричне неприйняття суспільства як от «Житлового», «Трудового», «Пенсійного»;

- відновлення функціонування Українського Інституту Національної Пам’яті як самостійного органу та призначення його керівником В. В’ятровича;

- законодавча заборона комуністичної символіки в Україні та знесення шляхом підриву, підпалу чи відпилу, або в будь-який інший спосіб пам’ятників, що увіковічують радянську тоталітарну добу;

- відміна всіх наказів, розпоряджень і рекомендацій міністра освіти Табачника, які ущемляють українську мову, паплюжать національних героїв України, руйнують систему освіти, повертають її у совкове минуле та віддаляють від європейської цивілізації;

- затвердження Закону про кримінальну відповідальність за прояв і розпалення будь-якого сепаратизму, зокрема в мовному питанні, в тому числі – спроб надання російській мові статусу регіональної чи другої державної;

- проведення широкомасштабної кампанії люстрації зі звільненням із державної служби всіх членів Партії регіонів як таких, що своєю діяльністю шкодили інтересам держави, підривали її авторитет, завдаючи країні моральних та матеріальних збитків в особливо великих розмірах.

/на інсайдерські джерела вийшов, отримав від них текст телевізійного звернення разом з орієнтовним переліком перших кроків нової української влади дніпропетровський блогер Олексій Мазур/

відставка телезвернення янукович

Знак гривні
Знак гривні