Слідство свідомо перекручує факти, фабрикуючи обвинувачення проти «тризубівців»

За інформацією ГРАДу ( ГО "Громадянський актив Дніпра", м. Дніпропетровськ) , в матеріалах справи проти сікачів пам’ятника Сталіну немає жодних спроб слідства встановити вартість відновлювальних робіт, які знадобилися аби повернути на місце голову, спиляну ввечері 28 грудня 2010 року. Адже 29 грудня стараннями комуністів погруддя Сталіна було повністю відновлено і продемонстровано журналістам.

Тобто не встановлено вартість збитків, завданих діями членів ВО «Тризуб». Натомість слідство стверджує не про пошкодження, а знищення погруддя Сталіна. В той час як бюст було знищено вибухом за півгодини до Нового року, який жодним чином не інкримінується арештованим «тризубівцям».

У обвинувальному висновкові міститься перекручування фактів слідчим, який прирівнює відпил голови до знищення пам’ятника: «…майно Запорізького обласного комітету Комуністичної партії України, тобто бюст Сталіна І.В., було доведено у стан повної непридатності щодо цільового використання, тобто знищено».

Таким чином, слідство свідомо пересмикує факти, щоби збільшити вартість нанесених збитків, а значить суворіше покарати націоналістів, які вчинили те, що згідно з законом має робити влада.

тризубівці обвинувачення сталін ВО Тризуб погруддя справа

Знак гривні
Знак гривні