Зі справи тризубівців прибирають політичну складову. Виступати проти Сталіна - це в Україні кримінальний злочин

За інформацією, одержаною Дніпропетровською громадською організацією ГРАД (Громадянський актив Дніпра) із джерел у правоохоронних органах, сторона обвинувачення в справі відпилу голови бюсту Сталіна у Запоріжжі намагатиметься під час судового розгляду звести нанівець політичний характер процесу та ідейні мотиви дій «тризубівців».

З обвинувального висновку, переданого до суду, видно, що всі дев’ятеро обвинувачених не визнають свої дії злочином, але слідство свідомо не відобразило у цьому документі пояснень більшості «тризубівців» про ідейні мотиви їхнього вчинку. Це підтверджує бажання влади представити українських патріотів звичайнісінькими шкідниками, котрі зазіхнули на знищення чужого майна «в особливо великих розмірах».

Позиція слідства також ігнорує факт незаконного встановлення комуністами бюсту Сталіна та наявність неодноразових приписів інспекції архітектурно-будівельного контролю щодо демонтажу цього самовільно встановленого пам’ятника.

Обвинувачення робить вигляд, що не знає про факт визнання українським судом Йосипа Сталіна злочинцем у справі організації геноциду українського народу у 1932-33 роках та не чуло про засудження сталінізму ОБСЄ, членом якої є Україна. А саме ці обставини та бездіяльність влади і правоохоронців вимусили групу патріотів вдатися до рішучих дій з усунення правопорушень, вчинених Запорізьким обкомом КПУ з явною зневагою до суспільства і пам’яті жертв сталінського режиму.

/новиною поділився антисталініст Олексій Мазур з Дніпропетровська/

запоріжжя сталінізм бюст Сталіна відпил голови обком КПУ тризубівці суд сталін обсє

Знак гривні
Знак гривні