Ганні Герман почулося фас!. А може то було фарс?

"Невже лише тому, що сьогодні команду "фас" дано на Кучму, не знайдуться люди, які вступляться за його гідність?" - написала замглави Адміністрації Президента України Ганна Герман у своєму блозі на УП.

(читав дописувач "Текстів" Олексій Мазур)

"Повторюю: я була учасником акції "Україна без Кучми". Багато хто з нас тоді піддавався на гарні гасла – так, як піддаються люди і тепер. Ми не любили тих з Банкової так, як тепер, мабуть, не люблять нас. Бо люди в Україні здебільшого не люблять кожну владу. Але сьогодні не про це. Сьогодні я хотіла б звернутися до Леоніда Даниловича і сказати йому: Мені боляче, пане президент, за Вас. Просто боляче", - висловлює свої почуття жінка-політик.

Після прочитання блогу мимоволі виникає питання: якщо Ганні Герман стало шкода Кучму і боляче за нього аж настільки, то чи не варто їй в першу чергу для його захисту звернутися до Януковича? Хіба в цій країні хтось міг дати команду "фас" відносно Леоніда Данилича, окрім самого Віктора Федорича?

Хоча, хто сказав, що була дана саме ця команда? Може Ганні Герман щось не те почулося з її високого кабінету і вона даремно хвилюється?

Викликати Кучму до генпрокуратури та висунути йому обвинувачення могли й для того, аби закрити справу, підтвердивши невинуватість "підозрюваного", за відсутністю доказів. Бо в країні якраз підходящий для цього час. Тим більше, що стаття Кримінального кодексу, висунута проти колишнього президента - перевищення влади і службових повноважень - вже втратила термін, протягом якого за передбачені нею злочинні дії можна було притягати до відповідальності. То чим ризикує Кучма?

Така версія можливого сценарію подальшого розвитку ситуації, серед інших, теж висувається експертами.

Якщо вона отримає своє підтвердження, то почута Ганною Герман команда "фас" радше звучить як "фарс".

"Я все чекаю, що ось-ось знайдеться людина з колишніх соратників Леоніда Даниловича, яка вийде і скаже публічно: Схаменіться, люди. Навіщо ви понижуєте гідність старшого чоловіка, який 10 років і, до речі, років не найгірших, був президентом України?", - зауважує Герман.

А от з цим важко не погодитися. І справді в порівнянні з Януковичем, Кучма виглядає не найгіршим.

Віктор Янукович команда фас генпрокуратура Леонід Кучма обвинувачення плівки Мельниченка Ганна Герман

Знак гривні
Знак гривні