У Дніпропетровську проводять антитабачні пікети і протестують проти знищення органу. Міліція перешкоджає інтерв'ю і збирає письмові пояснення

Сьогодні національно-демократичні сили Дніпропетровська провели пікет проти русифікації освіти. Він був викликаний офіційним повідомленням про очікувану присутність на відкритті обласного Центру освіти міністра-русіфікатора Д. Табачника.

У кращих традиціях брежнєвських часів зустрічати міністра вивели кількасот освітян, і вони простояли, очікуючи начальство, більше години.

-Табачник не приїхав, але у нас виявилися свої "табачники", - прокоментував лідер Дніпропетровської обласної організації УНП Анатолій Сокоринський. - Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул демонстративно виголосив промову іноземною мовою! Ясно, що ми не могли залишитися байдужими і нашим голосам протесту вдалося на певний час заглушити чужинські словеса.

Політик також акцентував на поведінці міліції, яка ще до початку акції намагалася «не пущать». Підполковник міліції Сорокін стверджував, що всі акції заборонено.

- Коли журналісти почали брати інтерв’ю у члена обласного проводу УНП Костянтина Когтянца, Сорокін пробував цьому перешкодити, а після зауваження партійця, що перешкоджання законній діяльності журналістів є карним злочином, Сорокін узяв з нього письмові пояснення, - зазначив А. Сокоринський

Він наголосив, що національно-демократичні сили продовжать вимагати відставку такого голови облдежадміністрації, який нищить природу і школи, заклади культури, зневажає українську мову.

А днем раніше небайдужа патріотчина громадськість міста захищала від намагань УПЦ Московського патріархату загарбати Дніпропетровський будинок органної і камерної музики:

"Дніпропетровці!

Запланована ліквідація органного залу – під приводом передачі будівлі Московському патріархатові – свідомий крок регіональної влади, що складається з діячів, які, чуючи слово «культура», клацають запобіжником пістолета.

Розмови, що, начебто, орган перенесуть в інший будинок – брехня, бо кожен орган конструюється під конкретну будівлю, і історія не знає випадку повністю вдалого переносу органу.

Московський патріархат, ворожий до української культури, вже знищив унікальні фрески в Преображенському соборі.

НЕ ДАМО ЗНИЩИТИ УНІКАЛЬНИЙ КУЛЬТУРНИЙ ЗАКЛАД!

Геть внутрішніх окупантів, які нищать нашу культуру!

Там, де нищать заклади культури – доведеться

будувати нові в’язниці!"

(листівка ДОО УНП)

протести міліція освіта табачник пікети голова ОДА Олександр Вілкул Дніпропетровський будинок органної і камерної музики московський патріархат

Знак гривні
Знак гривні