У Хмельницькому підприємці влаштували бунт і виламали двері ОДА (+ВІДЕО)

У Хмельницькому в акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу беруть участь близько 10 тисяч підприємців.

Пікетувальники ще з 9 ранку зайняли майдан біля облдержадміністрації, повідомляє УНІАН.

Вони тримають траснпоранти з гаслами "Податковий кодекс Тігіпка-Азарова - геноцид підприємців", "Ні - податковому рабству".

Також вони скандують прізвище губернатора Ядухи та вимагають залишити високий кабінет і вийти до народу.

Їхній голос не був почутий, тож підприємці вдалися до крайнощів. Спочатку делегували кількох людей, щоб передати звернення голові облдержадміністрації.

Однак міліція, "яка сховалася у приміщенні облдержадміністрації", їх не пропустила.

Тоді тисячний натовп ринув до дверей ОДА. Із застосуванням сили вони зламали вхідні двері облдержадміністрації. Далі їх не пустила міліція.

З початку акції губернатора Василя Ядуху та ще деяких чиновників було виведено через чорний хід Будинку Рад і ті, за інформацію поінформованих джерел, залишили приміщення.

За словами голови профспілки "Захисту підприємців Хмельницького" Надії Кнець, підприємці обласного центру не будуть виконувати Податковий кодекс, якщо його ухвалить Верховна Рада.

"Ми не будемо виконувати такий ганебний Податковий кодекс до тих пір, поки влада не сяде за стіл переговорів з підприємцями й не врахує наших пропозицій. Я впевнена, що у Президента Януковича є здоровий глузд, щоб заветувати цей документ", - наголосила вона.

Кнець додала, що керівництву ОДА недовго залишилося керувати областю. Маса підприємців підтримала її скандуванням "Владу - геть!"

УП

пряма дія хмельниччина бізнес закон

Знак гривні
Знак гривні