“Гірше, ніж у Радянському Союзі”, “Розпадеться на 5 держав” — Саакашвілі повторив тези російської дезінформації. Russia Tooday рознесла на увесь світ

Екс президент Грузії та колишній очільник Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі розповів,що українці зараз живуть гірше, ніж за Радянського Союзу. Про це він розмірковував 31 січня в ефірі програми “Голос народу” на 112 каналі.

Cлова Саакашвілі відразу підхопили прокремлівські ЗМІ, адже вони ідеально лягають в антиукраїнський порядок денний. Russia Today рознесла англійською на увесь світ.

Скріншот rt.com 19:30 4.02.2020. Використано фото REUTERS/Valentyn Ogirenko

“Київ і Україна зараз набагато гірші, ніж Київ і Україна за Радянського Союзу. Це я кажу як людина, яку ніяка ностальгія з Радянським Союзом не пов'язує. Тому що люди не бачили, весь час погіршувалася ситуація, люди не бачили просвіту. Лікарні наші гірше, ніж за Радянського Союзу, дороги наші гірше, ніж за Радянського Союзу, взагалі пересування гірше, ніж за Радянського Союзу. В цілому доходи у порівнянні з тим, що люди потребують, гірше, ніж у багатьох інших періодах”, — заявив він.

Свою позицію Саакашвілі аргументував станом інфраструктури і медичних послуг. Наратив про перманентну економічну кризу в Україні від російських дезінформаторів дивіться тут.

Варто додати, що подібні заяви часто лунають від відверто проросійського політика Віктора Медведчука. Зокрема, схожу аргументацію той використовував під час прориву труби з гарячою водою на станції метро “Либідська”.

Не пройшла повз увагу проросійських ЗМІ й інша теза — в ефірі програми Саакашвілі заявив, що Україні загрожує розпад на п’ять держав.

“Без коригування політичної системи не просто вори будуть далі, буде сепаратизм. Буде реально Україна розпадатися. Ми повинні зрозуміти, що люди, які зараз обросли грошима, приватними арміями… Ці люди нікуди не йдуть просто так, вони готують інфраструктуру для того, щоб Україна перетворилася іще на п’ять Україн”, — сказав Саакашвілі. Ця теза збігається з постійним наративом російської дезінформації про те, що Україною керують не офіційні структури, а олігархи. Ось тут підібраний цей наратив.

саакашвілі пропаганда

Знак гривні
Знак гривні