Перед візитом Зеленського до Азербайджану Україна видала Баку опозиційного блогера

Президент України Володимир Зеленський 16-17 грудня відвідає з офіційним візитом Азербайджанську Республіку. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Президента. У межах візиту заплановані переговори Глави держави з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим та прем’єр-міністром Алі Асадовим.

За день до цього, 15 грудня, Державна міграційна служба Азербайджану повідомила, що Україна депортувала в Азербайджан блогера Ельвіна Ісаєва – нібито за порушення імміграційного законодавства. Там його арештували на підставі рішення суду Баку. За якою статтею порушена справа проти блогера – влада Азербайджану не повідомляє.

Ісаєв жив у Росії з 1998 року, він отримав громадянство в 2001 році. У серпні 2019 року Ісаєва затримали, а пізніше суд у російському Санкт-Петербурзі ухвалив рішення про видворення блогера з Росії і позбавив його громадянства Росії, визнавши його паспорт недійсним (через деякий час це рішення було скасовано). Сім’я Ісаєва пов’язувала його затримання в Росії і судове рішення з публікаціями опозиціонера в блозі. У них він критикував керівництво Азербайджану, називав президента Ільгама Алієва диктатором і розповідав про корупцію в Азербайджані.

До України Ісаєв переїхав у вересні 2019-го. 12 грудня він зник в Києві. Коли стало відомо про його депортацію, видання «Українська правда» пов'язала цей інцидент із підготовкою візиту президента Зеленнського до Азербайджану.

зеленський абзац

Знак гривні
Знак гривні