Український електровелосипед проїхав на одному заряді батареї 367 км

Кур'єрська компанія Delfast, яка доставляє товари на електровелосипедах власного виробництва, провела на Київському велотреку випробування на дальність ходу на одному заряді батарей. Наслідком став світовий рекорд, який зафіксували представники Книги Рекордів України та незалежні експерти, - повідомив сайт ІТС.

У підсумковому протоколі зафіксовані наступні показники: пройдена дистанція - 367 км 37 м 36 см, час - 16 годин 34 хвилини 07 секунд.

Парадоксально, але цей вражаючий результат є гіршим, ніж очікували ініціатори випробувань.Спочатку планувалося проїхати 400 км при заявленому в офіційній характеристиці запасі ходу 380 км, однак через низьку температуру повітря батарея розрядилася швидше, ніж сподівалися розробники.

Пілотом був запрошений киянин Віталій Архипкін, який в 2012 році поставив світовий рекорд у 5 годин 25 хвилин по балансуванню на 2 колесах велосипеда (сюрпляс) на Київському велотреку. Пробіг стартував о 7 ранку 12 жовтня, після проходження 1000 кіл (278 км) заряд батареї становив понад 60%.

Зазначимо, що Delfast збирається вийти на ринок електробайків і збирає кошти на цей проект на сайті колективного фінансування Kickstarter. Заявлена мета - 50 тисяч доларів - наразі перевиконана майже втричі. Втім, суттєвим обмеженням для охочих купити такий транспорт стане його висока ціна - так, найпростіша модель електробайка коштує 2500 доларів (і це промо-ціна, яка діє під час кампанії зі збору коштів). А найдорожча - майже 4 тисячі доларів.

Знак гривні
Знак гривні