Харківського студента можуть посадити на 6 років за хакерство

Харківська прокуратура передала в Червонозаводський райсуд міста обвинувальний акт щодо 23-річного студента одного з харківських вузів, підозрюваного у зломі близько 100 персональних комп'ютерів, повідомляє ІТС.

Студента звинувачують в несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин та створенні шкідливого ПО, призначеного для несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів.

В ході досудового розслідування слідчими прокуратури було встановлено, що студент розробив шкідливе ПЗ і несанкціоновано втручася в роботу комп'ютерів громадян і організацій на території Харкова та інших регіонів України. Отримавши доступ до персональних комп'ютерів громадян на правах адміністратора, хакер міг контролювати роботу комп'ютерів, а також використовувати веб-камери користувачів для стеження.

При аналізі вмісту жорсткого диска з вилученого в ході обшуку квартири підозрюваного персонального комп'ютера, правоохоронцями було виявлено шкідливе ПО, яке використовувалося для злому комп'ютерів інших користувачів. За даними досудового слідства, зловмисник зламав як мінімум 100 комп'ютерів.

Максимальний термін покарання за висунутими звинуваченнями - 6 років позбавлення волі.

Знак гривні
Знак гривні