Україна показала на виставці зброї в США бронетранспортер-безпілотник

Експортний підрозділ Державного концерну «Укроборонпром» ДГЗП «Спецтехноекспорт» представив на виставці зброї AUSA-2017 український безпілотний міні-бронетранспортер «Фантом-2». Про це повідомляє ITC.

«Фантом-2» є продовженням лінійки колісних безпілотників, призначених для ведення сучасних бойових дій. Модель має колісну формулу 8х8 і за необхідності може бути оснащена гусеницями. Запас ходу нового Фантома досягає 130 км, при цьому він розвиває швидкість до 60 км/год за допомогою гібридного двигуна потужністю 80 кВт.

Управління здійснюється по захищеному радіоканалу, де дистанція зв'язку сягає 20 км, або ж за допомогою волоконного кабелю довжиною 5 км. Машина оснащена спареним 23-мм автоматичним кулеметом, системою залпового вогню некерованими ракетами РС-80 і двома пусковими установками для керованих протитанкових ракет.

«Український ОПК швидко імплементує досвід гібридної війни і впроваджує у виробництво новітні розробки. Перший «Фантом» був представлений міжнародній спільноті в лютому поточного року на IDEX-2017, через півроку наші фахівці розробили наступну його модифікацію, а вже сьогодні «Фантом-2» стає прем'єрним озброєнням на стенді Концерну в рамках AUSA-2017»,- повідомив директор «Спецтехноекспорту» Павло Барбул.

Відзначимо, що Державний концерн «Укроборонпром» вперше представляє передові розробки українського оборонно-промислового комплексу на міжнародній виставці озброєння AUSA-2017 (Association of the US Army) у Вашингтоні. На стенді Концерну представлена нова українська техніка, яка довела свою ефективність і захищеність у реальних бойових діях - бронемашини, міномети, модернізовані танки, ракетно-артилерійське озброєння і багато іншого озброєння, яким користується українська армія.

Уявлення про концепцію та бойове застосування бронетранспортера дає промо-відео першої модифікації "Фантома".

Знак гривні
Знак гривні