Українських прикордонників викрали під час консультативної зустрічі з російськими колегами

Державна прикордонна служба вирішила обмежити кількість прикордонних консультативних зустрічей з росіянами через викрадення 2 прикордонників в Сумській області. Про це сказав голова Держприкордонслужби Петро Цигикал, - повідомляє 112-Україна.

Він зазначив, що постійне проведення прикордонних консультативно-представницьких зустрічей сусідніх держав є звичайною світовою практикою, але в умовах непередбачуваних дій РФ вирішено обмежити їхню кількість.

"Ми вирішили обмежити ці зустрічі на рівні керівників (прикордонслужб, - ред.), щоб вберегти менш підготовлений персонал", - повідомив глава відомства.

За його словами, саме під час проведення такої консультативної зустрічі росіянами були захоплені в полон двоє прикордонників Сумського загону.

При цьому Цигикал допускає, що російські силовики могли і не заходити на територію України, а викрасти українських прикордонників безпосередньо на кордоні.

Нагадаємо, що ввечері 3 жовтня в Сумській області неподалік кордону з РФ зникли двоє українських прикордонників. Пізніше стало відомо про їх затримання в Росії. Керівництво прикордонної служби протягом декількох днів не могло пояснити, яким чином прикордонники могли потрапити на той бік кордону. Учора в ДПСУ повідомили, що російський суд заарештував їх терміном на два місяці нібито за незаконний перетин кордону та опір силовикам. Українського консула до них не пускають. У ДПСУ не виключають, що українських офіцерів затримували із застосуванням фізичної сили.

Знак гривні
Знак гривні