Двох українських прикордонників ув'язнили на два місяці в Росії

Українських прикордонників засудили до двох місяців утримання під вартою в Росії, передає УНН з посиланням на Facebook помічника голови Держприкордонслужби України Олега Слободяна.

"За оперативною інформацією, в РФ стосовно українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону та… злісної непокори працівникам правоохоронного органу. Рішення суду – утримання 2 місяці під вартою," - написав він.

Крім того, Слободян зазначив, що сьогоднішня прикордонно-представницька зустріч на лінії кордону з приводу того, як двоє українських прикордонників Сумського загону потрапили до рук російських ФСБ-шників завершилася нічим.

"Російський прикордонник, який прийшов на зустріч, заявив, що він не уповноважений відповідати на запитання та тільки вручив російську версію протоколу про зустріч. Документ формально сухий і не містить жодних відповідей на питання, які цікавлять українську сторону", - додав він.

3 жовтня під час моніторингу державного кордону на Сумщині зникли двоє прикордонників. Водночас, російські ЗМІ повідомили про затримання ФСБ двох порушників, які назвались прикордонниками Сумського загону.

Знак гривні
Знак гривні