Російські хакери вкрали інформацію спецслужб США за допомогою антивіруса Касперського

Хакери, що працюють на уряд Росії, в 2015 році викрали секретні дані щодо кіберзахисту Агентства національної безпеки (АНБ) США. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає Дело.

Як пише американське видання з посиланням на кілька неназваних поінформованих джерел, зловмисниками було викрадено інформацію про те, як американська спецслужба проникає в зарубіжні комп'ютерні мережі і захищається від кібератак.

Видання також повідомляє про те, що крадіжка секретних даних була здійснена після того, як один з сторонніх підрядників АНБ зберіг секретні файли на свій домашній комп'ютер. Відомо, що на комп'ютері цього співробітника було встановлено антивірус російського виробництва - "Лабораторія Касперського". Є велика ймовірність того, що хакери змогли саме за допомогою даного програмного забезпечення виявити секретні файли і отримати доступ до них.

Відзначимо, що про викрадення даних АНБ стало відомо лише навесні минулого року. За оцінкою експертів, мова йде про одну з найбільш серйозних кібернетичних атак останніх років.

Відомо, що продуктами "Лабораторії Касперського" користуються 400 мільйонів клієнтів по всьому світу. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 13 вересня федеральним відомствам США заборонено користуватися антивірусним програмним забезпеченням, розробленим російською компанією Kaspersky Lab. Як відзначили в даному розпорядженні, Міністерство стурбоване зв'язками деяких співробітників компанії Kaspersky з російськими розвідувальними та іншими урядовими відомствами.

Знак гривні
Знак гривні