Нехай щастить. З України вигнали російського журналіста

Служба безпеки України примусово повернула до Росії журналіста російського телеканалу НТВ В’ячеслава Немишева. Про це повідомлено на сайті СБУ.

Рсійського громадянина 4 жовтня затримали у Києві працівники поліції за скоєння дрібного правопорушення. Під час встановлення його особи правоохоронці виявили акредитаційне посвідчення фейкового «Міністерства інформаційної політики ДНР», так звану «военную акредитацию». Це стало підставою залучення співробітників СБ України до перевірки затриманого.

СБ України встановила, що Немишев з весни 2016 до осені 2017 року «працював» на тимчасово окупованій терористами території України. Він підготував низку брехливих антиукраїнських матеріалів для ЗМІ на замовлення російських кураторів та в інтересах верхівки бойовиків для виправдання та популяризації їхньої протиправної діяльності в інформаційному просторі.

Через діяльність, яка шкодить національним інтересам України, після проведення відповідних процесуальних дій сьогодні о четвертій ранку Немишева було примусово повернуто до РФ на пункті пропуску «Сеньківка».

Пропагандисту заборонено в’їзд до України терміном на три роки. Згідно з досягнутими домовленостями та для запобігання штучних звинувачень РФ в псевдоутисках російських журналістів СБ України поінформувала про цей факт представників міжнародних і вітчизняних громадських об’єднань, що працюють у сфері захисту свободи слова.

Як повідомлялося раніше, "кореспондента" затримали в Києві, коли він під відеозапис розрізав столовим ножем "Київський" торт. У цей момент його блокував перехожий, який домігся від місцевої поліції затримання.

Знак гривні
Знак гривні