Морпіх у Лас Вегасі на позиченій машині врятував близько 20 поранених

29-річний морський піхотинець Тейлор Вінстон був одним з відвідувачів кантрі-фестивалю "Харвест" в Лас Вегасі, де 2 жовтня сталася найкривавіша стрілянина в історії США. Він якраз танцював із подругою біля сцени, коли пролунали автоматні черги.

Вінстон не став утікати, щоб врятуватися самому. Натомість він спочатку допоміг кільком глядачам перелізти через паркан і вийти з зони обстрілу. А потім почав витягати поранених. Їх було дуже багато, і Вінстон бачив, що вони потребують негайної медичної допомоги. Машини швидкої на той час ще не прибули.

Тоді Вінстон кинувся до автомобільної стоянки. Він оглянув кілька припаркованих автомобілів-пікапів і знайшов машину, власник якої залишив у замку запалювання ключі. На цьому "позиченому" автомобілі Вінстон почав вивозити поранених. Він завантажив у кузов тих, хто постраждав найбільше, і відвіз їх до медичного центру в Дезерт Спрінгс - за 7 кілометрів від місця інциденту. Після цього розвернув машину і знову поїхав до місця теракту - рятувати інших.

За два рейси до лікарні морпіх евакуював понад 20 людей. "Чи не найважчим було залишати поранених, які не вміщалися в машину", - розповів Вінстон згодом у інтерв’ю CNN.

сша герої тероризм

Знак гривні
Знак гривні