Партія Саакашвілі може з'явитися вже в цьому місяці. І зразу піде на вибори

Громадські активісти, наближені до політичного проекту керівника Одеської облдержадміністрації Михеіла Саакашвілі, прогнозують появу нової політичної сили вже в червні і заявляють про її амбіції провести своїх кандидатів до парламенту.

'Минулі п'ять-шість місяців ми нічим більше не займалися, як домовлялися. Питання коли (буде оголошено про створення нової партії)? Я сподіваюся, що в червні, саме в цьому місяці, стане зрозуміло, чи зможемо ми вийти і сказати: ура, це відбулося!... Можливо, це станеться в найближчі тиждень-два', - заявив глава партії' Демократичний Альянс 'Василь Гацько під час дискусії 'Чи сприятиме нове законодавство формуванню нової 'партії Майдану?' в понеділок у Києві.

Екс-заступник генерального прокурора - прокурор Одеської області України Давид Сакварелідзе впевнений, що про нову політичну силу українське суспільство дізнається вже до кінця червня і у неї будуть амбіції потрапити в парламент. 'У нас немає амбіцій перетягувати на нашу сторону когось, у нас амбіції об'єднати всіх ефективних і чесних людей, які зможуть вивести Україну з кризи ... Дуже важливо створити громадянську політичну платформу, щоб в процес не зайшли озброєні люди, які можуть поміняти долю України на десятиліття ', - сказав Д.Сакварелідзе.

Він зазначив, що рух 'За очищення', біля витоків якого стояв глава Одеської облдержадміністрації Міхаель Саакашвілі, зміг домогтися відставки уряду Арсенія Яценюка, але громадський рух не може переформатуватися в партію і зовсім не обов'язково, що люди і сили, які співчувають та розділяють ідеї руху, увійдуть до нової партії.

За словами Д.Сакварелідзе, 'нова сила не буде грузинською' та не буде партією М.Сакашвілі. 'Що стосується Саакашвілі... Якщо він прийме рішення створити партію або очолити цю партію, то він до кінця присвятить себе цій партії... Наполовину не вийде. Роботи буде дуже багато. Відповідальності дуже багато. Країна дуже велика, і політична енергія теж дуже велика в країні, треба дотягтися до кожної людини', - зазначив політик.

Пізніше Д.Сакварелідзе дав зрозуміти, що якщо М.Саакашвілі очолить політсилу, то змушений буде залишити свою нинішню посаду. 'Не будемо поспішати, прийматиме рішення він сам... Він дуже енергійна людина, і я думаю, що він сам захоче об'їхати всю Україну, подивитися на тих ентузіастів, які будуть приєднуватися до цієї політичної платформі. На губернаторській посаді або з губернаторським постом це складно '- сказав екс-заступник генпрокурора.

За словами Д.Сакварелідзе, у новій партії поки що немає навіть робочої назви, але вона може підтримати кандидатів у народні депутати України вже на довиборах до Верховної Ради 17 липня.

саакашвілі вибори партія

Знак гривні
Знак гривні