В Україні відбувся конкурс 1991 OpenDataIncubator

В Україні відбувся конкурс-хакатон відбору фіналістів до літної програми інкубації 1991 OpenDataIncubator - першого в Україні некомерційного інкубатору ІТ-проектів на основі відкритих даних. У дводенному конкурсі взяли участь 16 команд. Фіналістами стали сім.

До інкубатору потрапили інноваційні стартапи, які несуть технічний апгрейд у таких галузях як охорона здоров’я, агро, аналітичні системи для контролю діяльності державних структур тощо. Це зрілі проекти, які перебувають на стадії розробки прототипу або у стані запуску продажів/масштабування ринку, і в яких задіяновеликі масиви відкритих даних. Чотири з семи відібраних стратапів упроваджують інноваційні сервіси у сфері медицини, і це, за словами організаторів, є новим поштовхом для однієї з ключових галузей української економіки.

Фіналістами літньої програми 1991 Інкубатора стали:

1. UA KPI – оцінювання ефективності роботи міністерств;

2. ШтрафиДАЇ – додаток для перевірки, контролю та сплати штрафів;

3. Поліклініки без черг – система керування потоками пацієнтів у поліклініці;

4. Medics – медична платформа для розташування медичних закладів та надання клінічних послуг пацієнтам;

5. Ліки Контроль – захист споживачів ліків від фальсифікатів і безальтернативних призначень;

6. Satellite Monitoring – ідентифікація проблемних ділянок полів за допомогою супутникових знімків;

7. MyHelix – упровадження персоналізованої медицини в Україні.

Demo Day конкурсу відбудеться у серпні. Команди, що презентуватимуть готові ІТ-продукти, матимуть шанс знайти інвесторів, виграти грант або отримати можливість інкорпорації з державними структурами або корпоративним сектором.

Нагадаємо, що 12 січня 2016 року, громадська організація SocialBoost, підтримана Western NIS Enterprise Fund та компанією «Майкрософт Україна»,оголосила про запуск 1991 Open Data Incubator –першого в Україні некомерційного інкубатору ІТ-проектів на основі відкритих даних. Мета проекту –трансформація великих обсягів відкритих даних у ресурс для створення стартапів, що зможуть надавати сервіси українським громадянам, компаніям і державним органам. Проект покликаний «оцифрувати» такі сектори економіки як агробізнес, енергетика, інфраструктурні проекти, медицина, державні послуги для громадян і внутрішні аналітичні системи у державі, налагодивши взаємодію ІТ-розробників, громадських організацій і аналітичних центрів з органами державної влади.

наука технології

Знак гривні
Знак гривні