Рада відмовилася запровадити квоту на українські пісні на радіостанціях. (+СПИСОК хто і як голосував)

Верховна Рада з чотирьох спроб не змогла ухвалити за основу жоден з двох представлених законопроектів про україномовні квоти для пісень на радіо.Обидва документи — №3822 та альтернативний №3822-1 було повернуто у комітет свободи слова та інформаційної політики для доопрацювання за основу.

Перший документ № 3822 про запровадження квот для пісень українською мовою у ефірі музичних FM-радіостанцій передбачав, що частка україномовних музичних творів в ефірі має становити 35%. Запроваджуватиметься вона поетапно: перший рік дії закону – квота 25%, другий – 30%, третій – 35%.

Саме цей законопроект відстоювали проукраїнські активісти.

Альтернативний законопроект № 3822-1 було внесено у Верховну Раду напередодні голосування, 25 травня. Основною його відмінністю від №3822 є те, що форматним станціям дозволяється змінювати розмір квот. Тобто, у них з"являлася можливість уникнути вимог щодо частки україномовної продукції в ефірі.

Втім, ні перший, ні другий законопроект не набрали потрібної кількості голосів. Більш радикальний 3822 отримав 191 голос. "Поміркований", який голосували двічі - відповідно, 221 та 219 голосів. Зрештою, обидва документи Рада відправила на повторне перше читання.

Хто і як голосував дивіться тут. Зверніть увагу: Парасюк не голосував, Савченко натиснула кнопку "за"

мова Рада скандал закон

Знак гривні
Знак гривні