В Одесі віддадуть дітям 11 тисяч контрабандних велосипедів - після тест-драйву Саакашвілі

Місцева влада Одеси вирішила не знищувати 11 тисяч велосипедів, затриманих у морському порту - попри те, що Приморський районний суд надав дозвіл на їхню утилізацію. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман звернувся до голови ОДА Михеіла Саакашвілі з розпорядженням знайти підстави передати їх дітям.

Нагадаємо, під час проведення обшуку контейнерів у морпорту оперативники знайшли велосипеди, на які відсутні необхідні документи і які, можливо, не відповідають вимогам безпеки. Експерти підрахували, що загальна вартість товару склала 17,13 млн гривень. Зараз вантаж передано на зберігання миколаївської фірмі "Базука", яка повинна була його утилізувати.

Однак голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що не має наміру знищувати контрабандні велосипеди. Він вже отримав розпорядження від прем'єр-міністра про те, щоб передати їх дітям.

"Щойно мені дзвонив Володимир Гройсман і сказав, що ще вранці дав розпорядження не утилізувати велосипеди, а знайти законну підставу роздати їх дітям. Як на мене, це вже прогрес, раніше в уряді такими речами мало хто цікавився!", - написав Саакашвілі в Фейсбуці.

Більш того, голова Одеської ОДА зголосився особисто "протестувати" один з цих велосипедів.

"Проведемо експертизу, вони не повинні бути небезпечними для дітей. Я готовий, зараз вони не зібрані, позичити один велосипед на один день, зібрати сьогодні-завтра, на ньому покататися, і обіцяю назад цілісінький повернути. Я сам проведу експертизу, але професіонали теж нехай проведуть. Я сам на ньому буду кататися два дні", - сказав Саакашвілі.

контрабанда одеса саакашвілі гройсман уряд

Знак гривні
Знак гривні