Tesla Motors представила революційну модель електромобіля Tesla Model 3

Компанія Tesla Motors, найвідоміший виробник електромобілів у світі, сьогодні презентувала свій новий автомобіль - Tesla Model 3. За задумом Ілона Маска, засновника та гендиректора Tesla Motors, саме ця машина має забезпечити масовий попит на електромобілі – на рівні сотень тисяч продажів на рік. Це призведе до революції в персональному транспорті – де на зміну традиційним автомобілям з двигунами внутрішнього згоряння прийдуть електромобілі.

На початку презентації Ілон Маск згадав свій «таємний план», описаний в корпоративному блозі Tesla Motors ще в 2006 році.

Він включав чотири пункти – спочатку створити спортивний електромобіль, потім використати зароблені гроші для розобки доступнішого по ціні автомобіля, а гроші, зароблені на цьому, використати для створення ще більш доступного автомобіля.

Цей задум був утілений у життя – від спортивного Tesla Roadster (яких було випушено лише 5 тисяч) до седана Tesla Model S і одноплатформенного з нею кросовера Tesla Model X. Настала черга останнього пункту плану: Tesla Model 3 буде доступна по ціні для покупців з середнім рівнем достатку, а обсяги продажів сягнуть сотень тисяч за рік.

Основні характеристики Tesla Model 3 такі:

1) Базова ціна 35 тисяч доларів – без урахування федеральних податкових знижок у 7500 тисяч доларів та знижок окремих штатів (за рахунок цього кінцева вартість машини для покупця може становити близько 25 тисяч доларів).

2) Мінімальна дистанція, яку Tesla Model 3 проїде на одному заряді батарей – 215 миль (344 км). Маск додав, що це мінімальні показники, і він сподівається, що на час початку продажів пробіг буде вищим.

3) Навіть базова версія Tesla Model 3 розганятиметься до 100 км-год швидше ніж за 6 секунд. Більш «просунуті» комплектації матимуть ще вищу динаміку.

4) Усі Tesla Model 3 матимуть автопілот – технологію, яку зараз розробляє Tesla, і яка має забезпечити повністю автономне керування автомобілем, що не потребуватиме участі водія. При цьому не треба буде купувати додатковий пакет «автопілот» – він буде в базі.

5) Tesla Model 3 вміщатиме 5 дорослих людей. При цьому машина просторіша, ніж аналоги – бо в неї нема моторного відсіку. Крім цього, в автомобіля буде два багажники – не лише ззаду, але й спереду – на місці мотора.

6) Безпека - 5 зірок в кожній категорії тестування.

7) Усі Tesla Model 3 зможуть заряджатися від суперчарджерів – мережі станцій швидкої зарядки, створеної компанією. Маск заявив, що кількість суперчарджерів до кінця року подвоїться.

Як заявив Маск, продажі Tesla Model 3 почнуться наприкінці 2017 року (при цьому він натякнув на можливі затримки). Наразі компанія вже почала приймати замовлення на цей автомобіль – і станом на ранок 1 квітня були зарезервовані понад 115 тисяч машин.

екологія транспорт технології

Знак гривні
Знак гривні