Польща і ще 8 країн будують спільну магістраль Via Carpatia. Україна бере участь

3 березня представники 8 країн і Польщі підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia ("Карпатський шлях"). Нова траса з'єднає північ Європи з Півднем. Вона почнеться у Литві та Польщі і пройде через Словаччину, Угорщину, Румунію та Болгарію аж до Греції. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України.

Ідея про створення траси Via Carpatia виникла 10 років тому. 3 березня спікер польського Сейму Марек Кухцінскій зазначив, що тоді брати участь в проекті хотіли в два рази менше держав, ніж зараз. За словами представників Міністерства інфраструктури та розвитку Польщі, протягом цих 10 років в Польщі не було політичної волі до розвитку цього проекту.

Міністр інфраструктури і розвитку Польщі Анджей Адамчик підкреслив, що на сьогоднішній день всі країни хочуть будувати спільний шлях через Європу. Він також зазначив, що вартість одного кілометра дороги не перевищить середнього показника по Європі. За словами міністра Адамчика, всі країни, які беруть участь в проекті, мають намір зайнятися пошуком коштів на його реалізацію.

єс економіка польща україна

Знак гривні
Знак гривні