ЄС продовжив санкції проти Януковича та його поплічників

Європейський Союз на рік продовжив санкції проти 16 високопосадовців режиму Януковича, яким інкримінують розкрадання державних коштів України. Таке рішення прийняла Рада ЄС у п'ятницю.

"4 березня 2016 року Рада ЄС продовжила на один рік заморожування активів 16 осіб, визначених як відповідальних за незаконне привласнення українських державних коштів або за зловживання службовим становищем, що призвело до втрати українських громадських коштів", - йдеться у комюніке Ради ЄС. Правові акти будуть опубліковані в Офіційному журналі ЄС 5 березня 2016 року.

До санкційних списків ЄС входить екс-президент Віктор Янукович Віктор Янукович і його син Олександр (Віктора, молодшого сина, виключили зі списків після його загибелі на Байкалі), колишній голова МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка і його син Артем, екс-голова СБУ України Олександр Якименко, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров і його син Олексій, екс-голова президентскої адміністрації Андрій Клюєв і його брат Сергій, колишній заступник адміністрації президента Андрій Портнов, підприємець Сергій Курченко, екс-міністр освіти та науки Дмитро Табачник тощо.

Зауважується, що одна людина була виключена зі списку осіб, які підпадають під дію обмежувальних заходів. Це екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

Санкції Євросоюзу були введені в березні 2014 року і продовжені в березні 2015 року.

єс санкції янукович

Знак гривні
Знак гривні