Геть золото! Канада повністю розпродала свій золотий запас

Золотий резерв Канади був розпроданий протягом лютого і впав до нуля. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Департаменту фінансів країни.

"Уряд Канади продав 21851 унції (приблизно 894 кг) золотих монет у лютому. Станом на 29 лютого резерви в золоті встановлені на рівні в 77 унцій", - йдеться в повідомленні. У звітності відомства при цьому вказується, що резерви золота впали до нуля.

Офіційний представник фінансового департаменту Канади Девід Барнабі пояснив, що уряд країни дотримується довгострокової політики диверсифікації портфеля, продаючи реальні товари й інвестуючи в більш ліквідні активи, передає Toronto Star.

The Globe and Mail пише, що Канада спустошила запаси золота вперше з 1935 року. За даними Bloomberg, обсяги золотих резервів в Канаді досягли піку в 1965 році, коли країна тримала близько $1,15 млрд в злитках і монетах. У 1980 влада почала розпродавати золото "поступово і контрольовано» і вкладати в іноземну валюту.

Останній золотий злиток Канада продала в грудні 2003 року, а монети високої якості - в січні 2014 року. Всі запаси, які залишалися, «були низькоякісними золотими монетами часів короля Георга V по $5 і $10, які були випущені в 1912-му, 1913-му і 1914 році», уточнив Барнабі. Вони були переплавлені в золоті злитки і продані «за ринковими цінами».

золото економіка канада фінанси

Знак гривні
Знак гривні