Патрульного Олійника відпустили під домашній арешт

Патрульного поліцейського Сергія Олійника, який застрелив порушника під час переслідування автомобіля BMW, відпустили під домашній арешт. Таке рішення ухвалив сьогодн апеляційний суд Києва.

Олійник брав участь у переслідуванні автомобіля BMW у Києві 7 лютого і відкрив вогонь по машині, щоб її зупинити. Від випущених ним куль загинув 17-річний пасажир машини. Олійник співпрацював зі слідством, не намагався приховати відеозаписи реєстраторів і Однак у Генпрокуратурі звинуватили його в навмисному намірі вбити водія "через раптово виниклі неприязні стосунки", внаслідок чого Олійник "миттєво розробив злочинний план". Суд прислухався до цих аргументів ГПУ взяв Олійника під варту. Показово, що винуватець смертельного ДТП Ростислав Хропачевський отримав мінімально можливий запобіжний захід.

В апеляційному суді Олійник заявив, що не хотів нікого убивати: "Наміру не дай Бог когось позбавити життя у мене не було. У момент переслідування я хвилювався за людей... На такій швидкості мені не доводилося раніше їздити автомобілем", - сказав він. При цьому він зазначив, що якби аналогічна ситуація повторилася б, він все одно стріляв би.

суд скандал ДТП

Знак гривні
Знак гривні