Світовий банк: в Україні треба підвищувати пенсійний вік

В Україні необхідно поступово підвищувати пенсійний вік. Про це заявив глава представництва Світового банку в Україні, Молдові та Білорусі Чімяо Фан.

За його словами, проблема в українській пенсійній системі, в першу чергу, в тому, що вона охоплює дуже багато людей, на яких не вистачає ресурсу. "Якщо я не помиляюся, йдеться про 12 млн осіб. Це величезна кількість. А середній рівень пенсії неймовірно низький. Тому сьогоднішня українська система не виконує функцію надання адекватної підтримки людям, які виходять на пенсію. Тобто, в першу чергу, є проблема із охопленням всіх пенсіонерів.

Також, продовжив він, в Україні досить багато різних видів пенсій, існує проблема індексації пенсій. "І ще один політично і соціально складне питання – вік виходу на пенсію. Думаю, поступово пенсійний вік потрібно підвищувати"

Однак, підкреслив глава представництва СБ в короткостроковій перспективі є й інші заходи, які потрібно приймати, для виходу пенсійної системи на більш стійкий шлях розвитку.

Раніше Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні пенсійного віку в Україні для продовження програми кредитування країни. Однак президент України Петро Порошенко заявив, що переконав фонд не підвищувати пенсійний вік.

економіка пенсії суспільство

Знак гривні
Знак гривні