Правоохоронці затримали наркоділків з рекордною партією кокаїну

Вартість вилученої партії вагою в 19 кг становить понад 310 мільйонів гривень за цінами «чорного» ринку. Затримано вісім осіб, причетних до функціонування міжнародного каналу постачання кокаїну до України та інших держав світу.

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Іллі Киви, працівники його підрозділу спільно з прикордонниками та Інтерполом викрили протиправну діяльність міжнародного організованого злочинного угруповання.

Члени цього ОЗУ займалися контрабандним переміщенням наркотичного засобу «кокаїн» в особливо великих розмірах з країн Латинської Америки до України та інших держав світу.

Зокрема, за результатами реалізації інформації, наданої Департаментом протидії наркозлочинності Національної поліції України та Державної прикордонної служби України, на території Вірменії затримано особу, яка намагалися здійснити контрабандне перевезення наркотичного засобу «кокаїн» в особливо великих розмірах.

У листопаді минулого року в аеропорту міста Єреван затримано громадянку України, яка здійснила контрабандне переміщення наркотичного засобу «кокаїн» з міста Сан-Пауло (Бразилія) транзитом через місто Дубай (ОАЕ). Під час затримання у неї було вилучено понад 3 кілограми наркотичного засобу «кокаїн».

Згодом працівниками Департаменту протидії наркозлочинності під час оперативного супроводження досудового розслідування у кримінальному провадженні спільно з працівниками Державної прикордонної служби України отримано інформацію стосовно залучення громадянина України в якості кур’єра. Він мав здійснювати постачання в Україну наркотичного засобу «кокаїн» в особливо великих розмірах. Також та встановлено дату і місце прибуття чоловіка до України.

За результатами проведених спільних практичних заходів 13 лютого цього року цього громадянина було затримано у пункті пропуску міжнародного аеропорту «Одеса». Під час огляду ручної поклажі вилучено близько 5 кілограмів наркотичного засобу «кокаїн».

Протягом 29 лютого та 1 березня завдяки спільним діям працівників Департаменту протидії наркозлочинності, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України та за сприяння Державної фіскальної служби у міжнародному аеропорту «Бориспіль» затримано громадян України, які здійснювали переліт авіарейсом Дубаї – Київ. Їх затримали під час спроби контрабандного ввезення на територію України наркотичного засобу «кокаїн» загальною вагою понад 7 кілограмів.

Зокрема, 29 лютого затримано громадянина України, який перевозив 3,7 кг кокаїну у власному багажі.
Т._3

Після цього в результаті оперативних заходів сьогодні, 1 березня, правоохоронці затримали в Одесі ще двох громадян. Їх підозрюють в тому, що вони є організаторами, вербувальниками та кур’єрами міжнародного каналу контрабандного надходження кокаїну до України.

Сьогодні ж, 1 березня, у терміналі D міжнародного аеропорту «Бориспіль» затримано громадянку України.Жінка перевозила в ручній поклажі 3,3 кг кокаїну, замаскованого під цукерки.

Загалом у результаті проведення контрольованої поставки наркотичного засобу «кокаїн» затримано 8 учасників міжнародного наркоугруповання.
Унаслідок проведених заходів у Вірменії та на території України із незаконного обігу вилучено понад 18,7 кілограмів наркотичного засобу «кокаїн», що за цінами «чорного» ринку становить більш як 310 млн. гривень.

наркотики злочин кокс

Знак гривні
Знак гривні