Суд призначив винуватцю смертельних перегонів у Києві мінімальний запобіжний захід

Голосіївський районний суд Києва відмовився взяти під варту водія BMW Ростислава Храпачевського, який був учасником смертельного переслідування у Києві 7 лютого. Й обрав для нього найм'якший запобіжний захід - т.зв. "особисте зобов'язання".

"У задоволенні клопотання прокуратури Києва про обрання запобіжного заходу стосовно Ростислава Храпачевського відмовити. Застосувати до Р.Храпачевського запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - такий вердикт ухвалила 1 березня суддя Хоменко.

За кримінально-процесуальним кодексом, особисте зобов'язання - це найменш суворий запобіжний захід, який застосовується щодо підозрюваного в скоєнні злочину. Воно вимагає від нього не залишати місця проживання без повідомлення про це суду та прибувати на виклик слідства для участі в процесуальних діях.

Зазначимо, що патрульний поліцейський Сергій Олійник, який брав участь у переслідуванні машини з "шаленим Ростіком" за кермом, і який відкрив вогонь, щоб її зупинити, отримав від суду максимальний запобіжний захід - утримання під вартою.

Нагадаємо, у ніч на 7 лютого під час переслідування автомобіля BMW, в якому знаходилося чотири підлітки, патрульна поліція відкрила вогонь. У результаті обстрілів, пасажир BMW, якому було 17 років, загинув від кульового поранення у серце.

скандал закон поліція олійник суд

Знак гривні
Знак гривні